UPDATE Alerta cu bombă de la Universitatea Louisiana a fost falsă: studenţii s-au întors în camerele lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea Louisiana (SUA)
Universitatea Louisiana (SUA)

Universitatea de stat Louisiana din Statele Unite ale Americii a fost evacuată în urma unei ameninţări cu bombă. Aproximativ 30.000 de persoane au părăsit incinta campusului universitar din Baton Rouge după ce poliţiştii au primit o sesizare potrivit căreia o bombă ar fi fost amplasată la universitate.

UPDATE 09.40 Studenţilor li s-a permis luni noapte să se întoarcă în camerele lor din campusul universitar, fiind redeschise şi spaţiile de recreere şi sala de mese, după ce investigaţiile nu au condus la găsirea vreunui dispozitiv periculos. 

Autorităţile continuă, însă, operaţiunile de cercetare a campusului. „Au mai rămas mai puţin de 20 de clădiri de cercetat“, se arată într-un comunicat al Universităţii Louisiana. Oficialii nu au putut preciza câţi dintre cei 29.000 de studenţi ai Universităţii şi 4.700 de angajaţi se aflaU în campus la ora la care a fost dată alerta de ameninţare cu bombă.

-----------------------------------------------------------------

 30.000 de studenţi şi de profesori din campusul Universităţii de stat Louisiana, situată în Baton Rouge (SUA), au fost evacuaţi după ce poliţia a fost sesizată cu privire la un posibil atac cu bombă.

Poliţiştii din cadrul East Baton Rouge Parish au primit o sesizare prin linia telefonică de urgenţă 911, potrivit căreia o bombă fusese amplasată în campusul universităţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei locale, Christine M. Calongne, cel care a sunat la 911 nu a precizat în care dintre clădirile campusului a fost amplasat explozibilului, informează CNN.

Reprezentanţii universităţii s-au folosit atât de site-ul oficial, cât şi de reţelele sociale pentru a transmite alerta cu bombă şi a ruga cei prezenţi în campus „să evacueze cât mai repede zona”.

Catherine Lacoste, o studentă în vârstă de 18 ani, abia intrată la Universitatea de stat Louisiana, a declarat pentru AP că a primit anunţul de evacuare prin intermediul unui SMS. A verificat de două ori informaţia înainte de a pleca din campus, dar a mărturisit că, în ciuda confirmării alertei cu bombă, nu s-a speriat prea tare.

Echipele de intervenţie caută în clădirile campusului dispozitivul explozibil, informează AP.

Campusuri din Texas North Dakota şi Ohio au fost evacuate vineri, tot în urma unor alerte cu bombă, însă acestea s-au dovedit a fi false în cele din urmă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite