Românul condamnat la închisoare pe viaţă pentru cinci crime odioase comise  într-o singură zi a fost eliberat. Câţi ani a stat criminalul după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beniamin Laichici, unul dintre cei mai feroce criminali români de după Revoluţie, condamnat la închisoare pe viaţă, pedeapsă transformată ulterior într-una de 25 de ani, a fost eliberat condiţionat. Acum, Beniamin Laichici este liber şi încearcă să îşi refacă viaţa.

Condamnat la închisoare pe viaţă după ce, orbit de gelozie, a împrumutat o puşcă şi a omorât cinci oameni, Beniamin Laichici a ieşit din închisoare după 22 de ani de detenţie. Acest lucru a fost posibil pentru că, în 2014, în baza vechiului Cod Penal, care prevedea că  la vârsta de 60 de ani condamnaţii pot face o cerere de schimbare în 25 de ani a unei condamnări pe viaţă.

Iată aici cum au motivat magistraţii soluţia dată în dosar.

Odată obţinută transformarea pedepsei cu închisoare pe viaţă într-o pedeapsă de 25 de ani, Beniamin Laichici a început demersurile pentru eliberarea condiţionată. După mai multe eşecuri, condamnatul a reuşit să obţină la Tribunalul Bistriţa - Năsăud o sentinţă definitivă de eliberare condiţionată. În urma deciziei Beniamin Laichici a fost pus în libertate.

Crimele comise de Laichici

Crimele comise de Laichici au fost motivate de acesta din dorinţa de răzbunare. Părăsit de soţia sa la începutul anului 1995, bărbatul s-a dezlănţuit împotriva ei, a familiei şi a apropiaţilor acesteia. Potrivit propriilor relatări, Beniamin Laichici provenea dintr-o familie de angajaţi ai Securităţii din timpul regimului comunist. Avea însă un cazier bogat, cu mai multe condamnări pentru infracţiuni grave de violenţă şi escrocherii, iar problemele din trecutul său şi comportamentul bărbatului au înspăimântat-o pe femeie, care a încercat să se ascundă de el.

Cu gândul că soţia Dorica îl înşela cu şeful firmei de pază la care lucra, Beniamin Laichici a împrumutat o armă de vânătoare de la un coleg de serviciu, iar în 6 martie 1995 s-a deplasat cu un taxi până la Abrud, unde locuiau cumnaţii săi. L-a ucis pe unul dintre ei, Marin Gherasim Sicoe, şi pe un vecin al acestuia, Ioan Tuhuţ. În seara în care a ajuns în Abrud, i-a cerut taximetristului să îl aştepte în maşină timp de o oră şi jumătate. S-a deplasat apoi la locuinţa lui Florin Sicoe, având arma ascunsă în pardesiu. L-a găsit pe acesta împreună cu un vecin şi i-a sechestrat pe amândoi. VEZI AICI filmul întreg al crimelor comise de Laichici.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite