Primarul  Timişoarei închide clubul homosexualilor. „Robu e homofob şi un mare şarlatan”, acuză comunitatea gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clubul Delirio din zona Pieţei Libertăţii nu a avut viaţă lungă Foto:Facebook
Clubul Delirio din zona Pieţei Libertăţii nu a avut viaţă lungă Foto:Facebook

Reprezentanţii comunităţii gay din Timişoara sunt revoltaţi de decizia primarului Nicolae Robu de le închide clubul care se află în Piaţa Libertăţii

Patronul clubului Delirio susţine că decizia Primarului Timişoarei de a suspenda activitatea localului pentru 30 de zile este ilegal. Este pentru a doua oară când pe Delirio se pune lacăt, pentru o perioadă de o lună. 


“De această dată, primarul homofob ia decizia şi semnează intenţionat actul de suspendare a activitatii clubului Delirio în baza a două procese verbale deja contestate la Judecătorie, procese verbale efectuate tot de subordonaţii săi - politiştii locali şi Serviciul Protecţia Mediului din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale. Robu dă ordin, angajaţii se conformează. Ca totul să fie legal, este de ajuns ca poliţiştii locali să dea două amenzi clubului pentru deranjarea linistii publice”, scris Lucian Dunăreanu, patronului clubului Delirio, pe pagina oficială de Facebook. 


Clubul Delirio se află pe strada Lucian Blaga nr.1 (cu intrare de pe strada Janos Bolyai) şi a fost inaugurat la sfârşitul lunii decembrie. Este vorba de cel mai nou club destinat comunităţii gay şi lesbi din Timişoara. Însă nici bine nu a fost deschis, că au şi început problemele. Vecinii imobilului în care funcţionează Delirio au declarat război homosexualilor şi au înroşit liniile telefonice de la Poliţie, Poliţia Locală şi Primărie.

Datorită petrecerilor săptămânale, oamenii se temeau că nu vor mai avea linişte, dar mai mult de atât nu concep nici orientările sexuale ale celor care frecventează barul.

“Se încropesc pe hârtie şi nişte masuratori, la care niciodată un reprezentant al clubului nu a fost chemat, invitat sau prezent. În condiţiile astea nu ai de unde ştii dacă masurătorile au fost făcute cu adevarat, daca ele au fost facute la 1,5 metri distanţă de perete, dacă geamurile erau închise sau deschise. Dar amenzi am primit. Amenzi şi procese verbale care au fost imediat atacate la Judecătoria Timişoara în termenul legal de contestatie”, a mai afirmat Dunăreanu.

Clubul se mută într-o altă locaţie
 

Neţinând cont de faptul că procesele verbale se judecă în instanţă, primarul Nicolae Robu a dispus închiderea pentru a douaă oară a clubul Delirio.

“Conform legii până la pronunţarea unei hotărâri definitive aceste fapte nu pot atrage o altă sancţiune contravenţionala complementară. Primarul este homofob, pentru că ştia de la început ce fel de club e, a fost informat de <activităţile imorale> din acest club, pentru că s-a facut lobby şi s-au pus presiuni ca să închidem clubul şi pentru că primarul ne-a trimis toate controalele posibile. Nu prea îmi dau seama cum un primar atât de homofob crede că va transforma Timişoara într-un oraş... european. Să le fie ruşine incompetenţilor din Primarie, cu Robu în frunte”, a mai spus Lucian Dunăreanu.
 

Patronii clubului Delirio au depus o contestaţie la decizia primarului, însă nu au primit niciun răspuns. 

“Răspunsul trebuie să vină legal în cel mult 30 de zile. În campania electorală Robu se laudă că dacă va câştiga, raspunsurile vor veni în 15 zile. Robu e un mare şarlatan! La prima contestaţie depusa pe 8 aprilie 2013, răspunsul nu a venit nici până în azi, la patru luni distanţă! Nu numai că nu a fost respectat termenul maxim de 30 de zile, dar promisiunile din campania electorala s-au transformat în minciuni. Dacă după patru luni nu a venit răspunsul la prima contestaţie, când credeţi că va veni la a doua?”, se întreabă Dunăreanu.

Activitatea clubului Delirio din Piaţa Libertăţii a fost suspendată, însă patronii spun că vor căuta o altă locaţie în Timişoara, “într-un spaţiu mai primitor, fără vecini homofobi şi unde să putem organiza petreceri frumoase şi decente, nestresaţi de presiunea autorităţilor locale”, a Lucian Dunăreanu, patronul clubului Delirio. 

Citiţi şi:

EXCLUSIV Homosexualii din Timişoara, în război rece cu vecinii imobilului în care funcţionează clubul lor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite