Poliţiştii locali din Timişoara vor fi dotaţi cu traducătoare de buzunar care „vorbesc” peste 70 de limbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii locali din centrul Timişoarei vor fi dotaţi cu traducătoare de buzunar FOTO Arhivă
Poliţiştii locali din centrul Timişoarei vor fi dotaţi cu traducătoare de buzunar FOTO Arhivă

Poliţiştii locali din Timişoara vor fi dotaţi cu dispozitive de traducere instantă a conversaţiilor. Consiliul Local Timişoara a aprobat, la propunerea consilierului liberal Simion Moşiu, achiziţia a 12 traducătoare de buzunar  pentru agenţii de la Poliţia Locală care patrulează prin centrul istoric.

Consiliul Local Timişoara a aprobat vineri bugetul pentru anul în curs, care se ridică la peste două miliarde de lei. Cu ocazia aprobării bugetului, consilierul liberal Simion Moşiu a propus un amendament prin care să fie alocaţi banii necesari achiziţiei unui număr de 12 traducătoare de buzunar cu care să fie dotaţi poliţiştii locali.

„Este nevoie ca tuiştii să fie îndrumaţi către evenimente şi adrese de către poliţiştii locali, care sunt singurii care patrulează non stop. Am considerat necesar să se achiziţioneze 12 aparate de tip translator de buzunar. Aceste aparate acoperă peste 70 de limbi şi dialecte din toată lumea. Costă aproximativ 300 de euro bucata. Foloasele pe care le obţinem de pe urma lor reprezintă esenţialul, nu preţul, care este un preţ foarte mic”, a declarat Moşiu. Primarul Nicolae Robu a susţinut achiziţia aparatelor susţinând că sunt mai eficiente decât Google Translate, facilitate la care a apelat atunci când a fost nevoie să comunice cu taximetrişti din Pakistan, India sau Bangladesh.    

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite