Polițist local rănit de un șofer care a parcat neregulamentar: „A făcut manevre și derapaje la volan pentru a-i intimida pe agenți”

0
Publicat:

Un polițist local din Timișoara a ajuns la spital cu răni la picioare după ce a fost rănit de un șofer care a parcat neregulamentar. În final, șoferul fugar a fost prins de polițiștii locali de la Intervenție Rapidă și predate Poliției Naționale.

Șoferul fugar a fost prins la scurt timp de la incident FOTO Poliția Locală Timișoara
Șoferul fugar a fost prins la scurt timp de la incident FOTO Poliția Locală Timișoara

Potrivit Poliției Locale Timișoara, incidentul a avut loc miercuri dimineața, în jurul orei 10.30. „Unul din polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră, aflați în serviciul astăzi, în jurul orei 10.30, în zona pietonală, a fost accidentat de un bărbat care se afla cu autoturismul parcat neregulamentar pe strada Palanca”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

Potrivit instituției, pentru a fi identificat, șoferul a fost interpelat de o patrulă de polițiști locali, „dar nu a stat pe gânduri, a făcut manevre și derapaje la volan pentru a-i intimida pe agenți, după care s-a urcat la volanul autoturismului marca Audi și a demarat, lovindu-l direct pe polițistul local aflat în teren”.

„Colegul nostru a fost transportat de urgență la Spitalul Municipal pentru investigații, fiind rănit la picioare. Individul a fugit, dar polițiștii locali din cadrul Compartimentului Intervenție Rapidă au trecut imediat la căutarea acestuia, fiind depistat într-un imobil de pe strada Herculane”, a mai transmis Poliția Locală.

Polițiștii au descoperit că în momentul incidentului, bărbatul de 39 de ani, cu domiciliul în Timișoara, era însoțit în mașină de o femeie de 30 de ani. „Bărbatul a fost predat polițiștilor de la Biroul Rutier din cadrul IPJ Timiș, în vederea continuării cercetărilor”, a transmis Poliția Locală. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Timiș, a fost deschis un dosar penal pentru ultraj.

Proiect de lege pentru majorarea pedepselor în cazurile de ultraj

11 articole din Codul Penal urmează să fie modificate, iar la multe dintre ele se pregătește majorarea limitelor de pedeapsă. Astfel, cei care vor tulbura liniștea publică, dar și cei care vor fi găsiți vinovați de hărțuirea unui minor sau de ultraj vor fi pedepsiți mai aspru, dacă un proiect legislativ depus în parlament va fi adoptat.

Șeful MAI a argumentat că „trebuie să fim mai fermi și în aceste cazuri pentru că vorbim despre fapte comise chiar împotriva celor care își exercită atribuțiile de serviciu în vederea impunerii respectării legii, pentru protejarea victimelor sau care asigură menținerea unui climat normal de conviețuire”.

„Sunt convins că vor exista argumente pro și contra dar să nu uităm că avem o mare responsabilitate în a descuraja și preveni faptele antisociale care pun viața în pericol, care aduc o gravă atingere climatului de ordine și siguranță publică, dar și sentimentului de siguranță cetățenesc”, a mai transmis ministrul de Interne, arătând că modificările urmează să intre în dezbatere parlamentară.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite