Pârtia de schi de la Semenic, fotografiată din centrul Timişoarei. S-a folosit un teleobiectiv de 600 de milimetri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtia de la Semenic se vede de la Timişoara FOTO Răzvan Vitionescu
Pârtia de la Semenic se vede de la Timişoara FOTO Răzvan Vitionescu

Fotograful Răzvan Vitionescu a realizat o fotografie spectaculoasă cu pârtia de schi de la Semenic, aflată la 160 de kilometri (pe şosea) de Timişoara.

Imagini cu munţii Banatului realizate din Timişoara este una din provocările fotografilor. Instantanee spectaculoase cu munţii care se văd din oraş au fost surprinse de numeroşi fotografi amatori. Munţii se văd din multe puncte ale oraşului. În zilele senine de iarnă, imaginile sunt cu adevărat spectaculoase cu munţii înzăpeziţi. 

Au fost surprinse imagini din zona de sud, de pe Calea Şagului şi Zona Soarelui, de unde se zăresc Munţii Banatului, cu vâfrul Semenic, dar şi Cula vecinilor sârbi de la Vârşeţ. Din partea de nord a oraşului, când vremea este frumoasă, se poate admira Muntele Mic. 

Fotograful Răzvan Vitionescu şi-a propus să facă o fotografie cum nu s-a mai văzut. Acesta a vizat pârtia de schi de la Semenic, aflată la 160 de kilometri de Timişoara. Fotografia a fost făcută de pe acoperişul hotelului Continental cu un aparat Nikon D750, cu teleobiectiv Sigma 150 - 600 milimetri focală.  
 

Fotografia a fost postată de autor pe pagina sa de Facebook. „Pârtia Semenic fotografiată din centrul Timişoarei! În prim-plan fabrica Spumotim. Atât s-a putut vedea, însă cu o atmosferă mai clară, cu un teleobiectiv mai lung de 600 mm cât am avut azi, şi cu o rezoluţie a aparatului mai bună, sper să prind şi detalii de pe pârtie. Oricum e mai bine ca data trecută, se disting releele de sus”, a scris Răzvan Vitionescu.

FOTO Răzvan Vitionescu



Dovadă că pârtia de la Semenic se vede şi cu ochiul liber este şi filmarea făcută de Răzvan Vitionescu cu telefonul mobil. 
 

FOTO Vitionescu

O altă fotografie realizată de Răzvan Vitionescu 

Timişoara înconjurată de munţi a fost surprinsă încă din cele mai vechi timpuri. Una din cele mai cunoscute imagini de pe timpul ocupaţiei otomane surprinde Cetatea Timişoara cu munţii în îndepărtare.

Munţii Banatului văzuţi din Timişoara


Cetatea Timişoarei la poalele munţilor apare şi în gravura executată de Justus van der Nyport, în anul 1686.

De asemenea, de pe Bulevardul Take Ionescu a fost realizată una dintre cele mai spectaculoase fotografii, în care se zăresc Munţii Ţarcu.

Munţii Banatului văzuţi din Timişoara



Autorul acestei fotografii a explicat, pe Facebook, cum a fost realizată imaginea.

„Poza asta a mai stârnit discuţii şi pe alte site-uri. Argumentele că este reală au fost deja expuse de mai mulţi; unii au văzut la rândul lor munţii din diverse locaţii din Timişoara, alţii chiar i-au fotografiat. Dacă se pot vedea cu ochiu liber, de ce nu s-ar putea fotografia? Iniţial imaginea nu era aşa clara, a fost corectată; a fost facută în decembrie 2005 cu un aparat şi obiectiv care azi s-ar numi mediocre: Canon EOS 350D cu 75-300 (deci nu L) – 300 mm. Asta pentru amatorii de statistici. Locaţia a fost turnurile de lânga Poliţia de pe Take Ionescu. Dificultatea realizării unor fotografii similare nu ţine atât de partea tehnică cât de a fi la locul şi momentul potrivit, cu aparatul pregătit; adică o dată sau de două ori într-un an”, a explicat fotograful. 

 

Iată şi alte poze făcute din Timişoara cu Munţii Banatului.

Munţii Banatului văzuţi din Timişoara
Munţii Banatului văzuţi din Timişoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite