Mașină de Formula E prezentată la Timișoara de fostul pilot de Formula 1 Nick Heidfeld FOTO

0
0

Echipa Mahindra Racing aleargă în Formula E, o competiție asemănătoare cu Formula 1, rezervată mașinilor electrice. Din sezonul 2019-2020, ZF a devenit partenerul tehnologic al echipei indiene.

Monopost Mahindra FOTO Zf
Monopost Mahindra FOTO Zf

Un monopost al echipei Mahindra Racing va fi adus la Timișoara, pentru o conferință organizată de ZF, al treilea cel mai mare furnizor din domeniul automotive din lume.

Inginerii de la ZF Tech Center din Timișoara vor juca un rol important în dezvoltarea și modelarea viitoarei generații de mobilitate la nivel mondial.

Monopostul Mahindra Racing din sezonul 2020-2021 FOTO Wikipedia
Monopostul Mahindra Racing din sezonul 2020-2021 FOTO Wikipedia

În 24 septembrie, reprezentanții ZF se vor întâlni cu primarul Dominic Fritz, cu Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica, și vor dezvălui planurile pe care le are Centrul Tehnologic din Timișoara.

La eveniment va fi prezent și fostul pilot de Formula 1, Nick Heidfeld, care a concurat în perioada 2000-2011, pentru echipe precum Gauloises Prost Peugeot, Sauber Petronas, Jordan Ford, BMW Williams, BMW Sauber sau Lotus Renault.

ZF Group, în parteneriat cu Mahindra Racing vor prezenta pentru prima data în România un monopost de curse de Formula E, mașina Mahindra.

Începând cu sezonul 2019-2020, ZF a devenit partenerul tehnologic oficial al echipei Mahindra Racing Formula E în campionatul complet electric FIA Formula E. În cadrul acestui parteneriat, ZF dezvoltă grupul motopropulsor, care include motor electric, invertor, electronică de putere și transmisie.

Mahindra Racing a fost una dintre cele zece echipe care au luat startul la etapa inaugurală din FIA Formula E, din sezonul 2014-2015, iar de atunci e prezentă an de an, echipa dezvoltând propriul motor electric.

În al doilea sezon, teamul l-a angajat pe germanul Nick Heidfeld, fostul pilot de Formula 1, care a terminat pe locul trei în etapa desfășurată pe circuitul de la Beijing. Coechipierul lui Heidfeld în echipa indiană de atunci era Bruno Senna, nepotul celebrului pilot Ayrton Senna.

În sezonul 2016-2017, a câștigat ePrix-ul de la Berlin prin suedezul Felix Rosenqvist, venit în locul lui Senna. Echipa a mai obținut nouă podiumuri, iar la finalul sezonului s-a clasat pe locul trei pe echipe. Următorul sezon a încheiat pe locul patru la general pe echipe.

Nick Heidfeld FOTO RDS.ca
Nick Heidfeld FOTO RDS.ca

Germanul Nick Heidfeld a stat patru sezoane ca pilot la Mahindra Racing. În 2018, a devenit consilier special și pilot oficial de rezervă pentru Mahindra Racing, acesta fiind înlocuit de un alt fost pilot de Formula 1, Pascal Wehrlein. În 2018-2019, piloții Mahindra și-au asigurat o victorie, două podiumuri, terminând campionatul pe locul șase.

Echipa Mahindra la standuri FOTO Wikipedia
Echipa Mahindra la standuri FOTO Wikipedia

Echipa a terminat sezonul 2019-2020 pe locul nouă în clasamentul constructorilor, iar din sezonul 2020-2021, Mahindra îi are piloți pe Alexander Sims și Alex Lynn. Ultimele două sezoane au fost încheiate pe locul nouă, respectiv locul opt în clasamentul general.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite