FOTO Gigantul Tech Mahindra a intrat oficial în România. Ce se va întâmpla în sucursala inaugurată la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tech Mahindra, parte din gigantul grup Mahindra, una din cele mai mari companii din India, a intrat în România, prin deschiderea unui sediu în Timişoara.

GALERIE FOTO

Indienii de la Mahindra au închiriat un etaj în clădirea Vox Technology Park, unde vor dezvolta soluţii telecom şi servicii de tehnologie informaţională. Festivitatea de inaugurare a sediului a avut loc luni, 14 octombrie.

Tech Mahindra va oferi în primă fază 100 de locuri de muncă, însă odată cu celelalte etape de dezvoltare numărul angajaţilor va creşte. 

Tech Mahindra este un important jucător global în domeniul tehnologiei, una dintre cele mai mari companii de profil din lume, cu venituri anuale de peste 5 miliarde de dolari şi peste 120.000 de angajati la nivel mondial. 

“Am avut de ales între două-trei ţări. Ne-am concentrat pe trei parametri: Am găsit specialişti buni în IT, ne-a interesat oraşul, calitatea vieţii de aici, iar în al treilea aspect a fost limba. Am găsit vorbitori de gemană, spaniolă, olandeză şi engleză. Există în Timşoara o universitate bună, care pregăteşte oameni de valoare, iar oraşul oferă siguranţă. Acestea au fost raţiunile pentru care am ales Timişoara. Începem imediat cu 100 de angajaţi, la acest centru de dezvoltare, dar asta e doar începutul. Tech Mahindra este lider global în IT şi servicii network, avem o mare experinţă. Tech Mahindra reprezintă lumea conectată, oferă experienţe inovatoare, centrate pe client în tehnologia informaţiei”, a spus Vinay Prakash, director Tech Mahindra pe Europa.

image

“Pentru oraş e mândria că aici se întâmplă lucruri de top mondial”

La inaugurarea oficială Tech Mahindra a participat şi primarul Nicolae Robu.

“Este o mare bucurie de fiecare dată când o companie vine la Timişoara. Acum este vorba de o companie uriaşă, Tech Mahindra, aţi văzut cifra lor de afaceri, lucrează la nivelul a cinci miliarde de dolari. Domeniul de activitate este generic IT, cu toate componentele sale de mare actualitate, inclusiv inteligenţa artificială. Va fi o nouă oportunitate pentru tinerii noştri să găsească joburi foarte interesente şi bine plătite. Pentru oraş, sigur, e mândria că aici se întâmplă lucruri de top mondial, pe lângă contribuţii la bugetul local, mai ales indirecte prin ceea ce cheltuiesc în oraş cei ce obţin bani lucrând aici”, a spus Nicolae Robu, care le-a amintit indienilor atuurile pe care Timişoara le are. 

image

“Înainte de a lua decizia de a se muta aici, lor li s-a prezentat un raport. Ei ştiau în ce oraş vin. Le place, apreciază că aici se trăieşte bine, există o înaltă calitate a vieţii, şi nu în ultimul rând, au apreciat că este un oraş cu securitate înaltă. În lumea de azi este esenţial să oferi securitate persoanelor, oamenilor şi bunurilor. Avem toate atuurile pentru investiţii. Nu e întâmplător că Forbes a declarat în ultimii ani Timişoara ca oraşul din Românai cel mai recomandat pentru investiţii”, a adăugat Robu.

image

“Departamentul meu face software pentru antene”

Tech Mahindra lucrează la proiectul din Timişoara împreună cu compania germană Telefonica, furnizor de telecomunicaţii în bandă largă, fixă şi mobilă în Germania (competitorul celor de la Deutsche Telekom).
 

“Prima dată am fost angajat la Nokia, timp de un an, pentru un proiect similar. Cei de la Tech Mahindra, o firmă care se dovedeşte foarte serioasă, ne-a luat direct de la Nokia. Ne ocupăm cu toată partea de acces de reţea. Facem software pentru antene. Colaborăm cu tehnicienii de teren, noi suntem suportul software pentru reţea. Am început cu 40 de persoane, dar urmează să se pună toate departamentele la punct, partea de acces de telefoane, să răspundem la toate telefoanele ce vin din Germania. Locul de muncă e extraordinar, totul este modern, totul e noi, scos din ţiplă”, a declarat tânărul inginer Samson Eugen Constantin.

image

Grupul Mahindra a avut venituri de 21 de miliarde de dolari

Grupul Mahindra din care face parte şi Tech Mahindra, este o federaţie de companii cu capital în valoare de 21 de miliarde de dolari. 

Grupul Mahindra cu sediul în Mumbai a fost înfiinţat în 1945 şi activează astăzi în peste o sută de ţări, în numeroase sectoare, de la domeniul aerospaţial, automotive, agroindustrial, oţel, energie, industrie de apărare, farmacie, finanţe, până la IT, logistică, educaţie, ospitalitate sau retail. 

În 2014, Mahindra a fost inclusă de Forbes Global pe lista celor mai puternice companii publice din lume. 

Are peste 240.000 de angajaţi în peste o sută de ţări.

Este unul dintre cei mai importanţi producători de tractoare din lume (locul patru pe plan mondial) şi lider pe piaţa din India. Mahindra este şi un renumit producător de maşii comerciale uşoarte şi de automobile. 

Mahindra produce la fabrica din Nashik maşinile de teren model Scorpio, XUV, GOA, Thar, Alturas şi Bolero, dar şi maşini mici precum modelul Verito, într-un ritm de peste 300 de unităţi pe zi. 
 

image

La fabrica Mahindra din vestul Indiei se produce şi Dacia Logan. Compania Mahindra deţine 51,49% din acţiunile companiei Mahindra-Renault. 

Indienii de la Mahindra sunt şi proprietarii companiei de maşini SangYong Motor Company din Coreea de Sud şi deţin 75 la sută din compania italiană Pininfarina.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite