Încă 12 milioane de euro pentru Timișoara din fonduri europene, pentru cumpărarea a 25 de troleibuze

0
Publicat:

Primăria Timișoara a câștigat proiectul “Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin fonduri PNRR.

Troleibuz în Timișoara FOTO Facebook/Dominic Fritz
Troleibuz în Timișoara FOTO Facebook/Dominic Fritz

Primăria Timișoara a mai atras prin PNRR circa 12,5 milioane de euro din care se vor cumpăra 25 de troleibuze, în cadrul proiectului de înnoirea transportului public. Totodată, Ministerul Dezvoltării va contracta în sistem centralizat amenajarea a 49 de stații de încărcare vehicule electrice pentru Timișoara.

Tocmai am fost anunțați că proiectul nostru de cumpărare a 25 de troleibuze și realizarea a 49 de stații de încărcare pentru vehicule electrice, prin fonduri europene PNRR a fost declarat câștigător. Într-o săptămână am reușit să aducem peste 75 milioane de euro pentru schimbarea tuturor mijloacelor de transport public din Timișoara cu unele moderne și nepoluante. Cu proiectele deja în derulare și cele două câștigate acum, înlocuim întreaga flotă de transport în comun în Timișoara, în total de 150 vehicule. Toate electrice. Nu ne oprim aici. Cu bani europeni și multă implicare creștem calitatea vieții a timișorenilor”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Vă reamintim, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație a aprobat recent un proiect de 308 milioane de lei, prin PNRR, pentru achiziționarea a 55 de mijloace de transport în comun, toate electrice: 30 de autobuze, 17 tramvaie și opt troleibuze.

Din toate proiectele depuse la nivel național, cam un sfert este absorbită de această finanțare pentru Timișoara.

Datorită acestor finanțări europene, Primăria Timișoara reușește să modernizeze întreaga flotă de transport public a orașului - adică, 150 de autobuze, troleibuze și tramvaie.

Astfel, sunt deja în derulare contractele pentru 23 de tramvaie Bozankaya și 44 de autobuze electrice, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, care se finalizează în 2024.

Și în faza de contractare, 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie moderne și 33 troleibuze cu motor electric, care până în 2026 cel târziu, trebuie să fie în circulație.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite