FOTO Un taxi devenit realitate pentru persoanele cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşină specială pentru transportul persoanelor cu handicap FOTO Ştefan Both
Maşină specială pentru transportul persoanelor cu handicap FOTO Ştefan Both

Asociaţia Club Sportiv Leii Timişoarei a lansat în premieră servicii adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi. Tariful perceput de taxiul pentru persoane cu handicap este 2,8 lei pe kilometru.

Asociaţia Club Sportiv Leii Timişoarei a lansat în premieră la nivel local un serviciu de transport adaptat pentru persoanele cu dizabilităţi (urban şi interurban), servicii de scaune rulante (adaptare, întreţinere/reparaţii scaune rulante şi instruirea utilizatorilor) şi intermedierea de produse şi servicii prin unitatea protejată, autorizată în baza legii 448/2006. 
 

Asociaţia a achiziţionat o maşină la preţ de 17.000 de euro, la care s-au făcut modificări necesare nevoilor persoanelor cu handicap locomotor, în valoare de 8.000 de euro.

Taxiul pentru persoanele cu handicap poate fi solicitat de cei care au nevoie de transport la un spital, la supermarket, hotel, diverse instituţii de stat etc. 
 

Oamenii primesc tot sprijinul din partea şoferului, care îi ajută să coboare şi să urce treptele prin intermediul unui elevator electric. Maşina este adaptată nevoilor celor aflaţi în scaun rulant şi au condiţii de maxima siguranţă.

„Începând de astăzi, orice persoană care se află în scaun rulant şi care are nevoie să se deplaseze mai uşor la medic, la şcoală, la locul de muncă sau spre alte activităţi sociale, poate să apeleze la noi. Misiunea a fost înfiinţată în cadrul proiectului Abilităţile Contează şi Economic şi este aceea de a îmbunătăţi calitatea vieţii  persoanelor cu probleme locomotorii. În acest scop facilităm accesul la echipamente de mobilitate adaptate, oferim instruire privind utilizarea dispozitivelor şi îmbunătăţirea stării de sănătate şi punem la dispoziţie mijloace de transport adecvate, care să le permită acestora deplina integrare socială şi profesională”, a declarat Roxana Tuduce, manager de proiect.


Tariful este asemănător cu ale firmelor de taximetrie din Timişoara, 2,8 lei pe kilometru, în care sunt însă incluse şi serviciile speciale oferite de şofer persoanelor cu handicap. Banii urmează să fie decontaţi conform legii de către autorităţi.
 

„Sunt în scaun rulant de un an şi zece luni. Era destul de greu înainte când trebuia să mai apelez la prieteni sau la rude să mă ajute. Serviciile lansate astăzi îmi oferă posibilitatea să duc o viaţă mai independentă. Dacă stai la etajul patru, elevatorul e util, şoferul te ajută, ai tot sprijinul”, a declarat Petru Slavita, unul din persoanele cu handicap din Timişoara. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite