FOTO Piaţa Libertăţii din Timişoara a fost împânzită de 12 stâlpi de iluminat demni de lagăre sau şantiere. Primarul: "Nu înţeleg logica!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a încheiat montarea celor 12 stâlpi de iluminat în Piaţa Libertăţii din Timişoara. Modelul ales de proiectanţi este contestat de un număr mare de timişoreni.

Piaţa Libertăţii începe să prindă contur. În cea mai mare parte, lucrările de reabilitare sunt realizate. Piaţa are o nouă configuraţie, fără copaci, cu un pavaj inedit, roşu, în formă circulară în jurul monumentului Sfintei Treimi.

Montarea noului sistem de iluminat în înfierbântat din nou spiritele în rândul timişorenilor. Conform proiectului, au fost ridicaţi 12 stâlpi înalţi de 11 metri, care în vârf au trei reflectoare. Unii spun că aceşti sâlpi de iluminat seamănă mai de grabă cu cele folosite pe şantiere, în gări, ori pe stadioane. Alţii asemuiesc stâlpii cu cele din închisori sau lagăre.

Cert este că şi un ochi neavizat îşi poate da seama că nu are nicio legătura cu arhitectura pieţei. Nici primarului Nicolae Robu nu îi place.
 

„Nu am vrut să mă pronunţ acum asupra acestor stâlpi. Vă rog să-i întrebaţi pe arhitecţi, pentru că nu am nicio contribuţie la alegerea lor. Aşa a fost prevăzut de la bun început. Nu am niciun amestec. Nu pot cere schimbarea lor, pentru că aşa sunt în proiect. Mie nu-mi plac deloc. Nu înţeleg logica… A apărut unul, acolo, în faţa Primăriei Vechi, şi, de când l-am văzut, am spus imediat, am dat telefon pe loc şi am spus că nu e potrivit. Mi s-a răspuns că va fi foarte bine, că e totul gândit şi în ceea ce priveşte numărul lor”, a spus Nicolae Robu.

image


 

În viziunea primarului, lumina în Piaţa Libertăţii trebuia să fie în special cele de pe clădiri, care după reabilitare vor arăta cu totul altfel.
 

„În pieţele pe care le-am văzut prin lumea largă, cu clădirile toate iluminate artistic şi cu iluminarea artistică a monumentului din centru, nu mai e nevoie decât, eventual, de foarte puţină lumină suplimentară. Uzual, există câte un stâlp în colţuri, dar altfel, nu aşa”, a declarat Robu, vizibil iritat de soluţia aleasă de arhitecţi.







Citeşte şi:

FOTO Cum vă place mai mult Piaţa Libertăţii: Verde sau cheală? Scepticii cred că la vară vom avea saună, iar la iarnă patinoar natural

image
image
image

FOTO Timişoara otomană iese la iveală în Piaţa Libertăţii. Băile turceşti erau "mall"-urile cetăţii de atunci

FOTO Cea mai veche casă din Timişoara a avut mereu santinelă la poartă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite