FOTO Mii de timişoreni la parada militară de Ziua României. "Să ne gândim la ce putem să facem individual pentru viitorul acestei ţări"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parada militară de Ziua României la Timişoara FOTO Ştefan Both şi Titus Bălan
Parada militară de Ziua României la Timişoara FOTO Ştefan Both şi Titus Bălan

În jur de 500 de militari, poliţişti, jandarmi, pompieri, politişti de frontieră şi politisti locali au defilat la Timişoara de Ziua Naţională a României.

Timişorenii au venit în număr mare să participe la evenimentele organizate de Ziua Naţională a României, în faţa Palatului Administrativ.

Întreg bulevardul Revoluţiei din 1989 a fost ocupat, erau foarte mulţi copii cu steluguleţe tricolore.

După discursurile oficialităţilor locale şi judeţene, Înaltpreasfinţitul Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, a condus o ceremonie religioasă, cu gândul la toţi românii.
 

“Astăzi este ziua tuturor românilor, oricum i-ar chema. Ioan, Vasile, Grigore sau Maria. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toţi românii care trăiesc în ţara noastră, dar şi pe cei care sunt departe de ţară. Dulcea Românie îi aşteaptă acasă oricând. Chiar dacă acum sunt departe de ţară, să îşi câştige o bucată de pâine, dar totuşi ţara îi aşteaptă aici”, a spus Ioan Selejan. 

    

Parada militară de Ziua României la Timişoara

A urmat cel mai aşteptat moment, Parada Militară. La început au defilat detaşamentele Ministerului Apărării Naţionale, iar momentul culminant a fost trecerea elcopterelor IAR -330 Puma, ale Escadrilei de la Giarmata. Parada a fost pregătită de Brigada 18 Cercetare Supraveghere ”Decebal’’.

Parada militară de Ziua României la Timişoara


 

Din punctul meu de vedere, populaţia Timişoarei a fost desobită azi, la această paradă. A fost alături de noi. Fiecare este atras de o anumită tehnica militară şi de o anumită categorie de forţă. Cu toţii şi-au făcut antrenamentele necesare. Sper să fi ieşit la cerinţa unei zile naţionale. Legate de dorinţe, românilor la mulţi ani şi armatei o mai bine pregătire, succese pe toate planurile şi forţa necesară pentru a apăra ţara”, a declarat colonelul Dan Ionescu, de la Brigada 18 Cercetare Supraveghere ”Decebal’’.

Parada militară de Ziua României la Timişoara

A urmat defilarea detaşamentelor detaşamentelor şi tehnicii Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Pompierilor, Penitenciarului, Serviciului Român de Informaţii, a jandarmilor şi a Poliţiei Locale. La evenimentul de la Palatul Administrativ, din partea Primăriei a participat viceprimarul Dan Diaconu.

Parada militară de Ziua României la Timişoara

La mulţi ani români şi România. Este un moment al unităţii pentru întreaga ţară, dar e şi un moment în care să ne gândim cu responsabilitate la ce putem să facem individual ca viitorul acestei ţări să fie cel pe care ni-l dorim. Şi pentru anii următori, răspunsul legat de viitorul ţării se găseşte în fiecare dintre noi”, a spus Diaconu.

Parada militară de Ziua României la Timişoara

Evenimentele legate de Ziua României vor continua astăzi şi la Timişoara. De la ora 19 este programată inaugurarea Târgului de Crăciun şi aprinderea iluminatului de sărbători, iar apoi vin concertele. Alina Eremia, Pragu de sus şi Inna vor cânta pe scena din Piaţa Victoriei, iar în final vor urma focurile de artificii.

Parada militară de Ziua României la Timişoara
TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite