Fosta şefă de Personal din Primăria Timişoara, deţinătoare de apartament în Tenerife, pusă sub acuzare de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fosta şefă a Serviciului Resurse Umane din Primăria Timişoara a fost pusă sub acuzare de DNA FOTO Arhivă
Fosta şefă a Serviciului Resurse Umane din Primăria Timişoara a fost pusă sub acuzare de DNA FOTO Arhivă

Fosta şefă a Serviciului Resurse Umane din Primăria Timişoara, Rodica Aurelian, a fost pusă sub acuzare de procurorii DNA într-un dosar care vizează trucarea unor concursuri de angajare din Primăria Timişoara.

Procurorii DNA Timişoara au descins marţi dimineaţa la Primăria Timişoara pentru a ridica probe într-un dosar care vizează trucarea unor concursuri de angajare. Dosarul penal a fost deschis la plângerea lui Dominic Fritz, care a descoperit, după ce a fost ales primar, indicia puternice despre trucarea unor concursuri de angajare din Primăria Timişoara.

Marţi, 19 iulie 2022, procurorii DNA au anunţat oficial că fosta şefă a Serviciului Resurse Umane, Rodica Aurelian, care a declarat când lucra în primărie că deţine un Lexus şi un apartament în Tenerife,  a fost pusă sub acuzare. 

Aurelian este acuzată de: complicitate sub forma participaţiei improprii la abuz în serviciu, în situaţia în care funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals în formă continuată.

„În prezenta cauză sunt cercetate aspecte referitoare la săvârşirea unor presupuse infracţiuni de către persoane din conducerea primăriei municipiului Timişoara în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât şi pentru posturi de execuţie, în perioada 2018 - 2020. În contextul menţionat mai sus, suspecta Aurelian Rodica, în calitate de şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 10 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte.

Urmarea acestor demersuri a fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile şi ulterior, prin dispoziţiile primarului municipiului Timişoara, care a acţionat fără vinovăţie, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc”, arată procurorii DNA Timişoara.

Potrivit procurorilor DNA, în dosar sunt urmărite penal mai multe persoane.

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, despre care procurorii spun că „a acţionat fără vinovăţie”, a reacţionat după apariţia informaţiilor despre ancheta DNA, susţinând că dacă s-au făcut nereguli responsabilii trebuie să plătească. 

„Eu nu pot decât să salut cercetarea, pt că prin tot ce-am făcut mi-am dorit ca Timişoara să aibă o administraţie performantă, dar înainte de orice, cinstită, corectă, supusă cu sfinţenie legii! Iar dacă se confirmă că unele persoane au acţionat altfel decât erau cuvintele mele de ordine, comiţând ilegalităţi, negreşit ele trebuie să plătească pt asta!  Am spus de nenumărate ori: eu am încredere în colaboratori, căci nu se poate funcţiona fără încredere, dar nu garantez decât pt mine! Şi pt mine, GARANTEZ! Aşadar, succes DNA!”, a scris Robu, pe Facebook. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Familia şefei de la Resurse Umane din Primăria Timişoara: o avere din bani publici

Cum a „răsărit” în declaraţia de avere a unei funcţionare din Primăria Timişoara un apartement pe o insulă exotică

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite