EXCLUSIV Studenta de la Medicină care şi-a ucis copilul născut în toaleta căminului, condamnată la cinci ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Timiş au emis sentinţa în cazul Iulianei Mihail, studenta acuzată că şi-a ucis pruncul pe care l-a născut în toaleta căminului. Tânăram acuzată iniţial de pruncucidere, a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare pentru omor calificat, dar sentinţa nu este definitivă. 

Era decembrie 2007 şi Iuliana Mihail repeta anul II de facultate în momentul în care a aflat că este însărcinată cu prietenul său de la vremea respectivă, Alexandru. Tânărul era şi el student la Medicină şi locuia în acelaşi cămin. Deşi a depistat sarcina, tânăra a evitat să-i spună iubitului şi părinţilor că este însărcinată. „Nu aveam motive să cred că iubitul meu o să mă părăsească din acest motiv şi nici că părinţii mei o să reacţioneze într-un mod în care să îmi afecteze existenţa. Acum ştiu acest lucru. Atunci însă repetam anul doi de facultate, iar părinţii nu ştiau acest lucru. Nu ştiam nici cum să le spun că sunt însărcinată”, a declarat tânăra cu ocazia audierilor din timpul procesului. 

EXCLUSIV Cum agăţa studentul măcelar de la Medicină: „Am făcut sex doar cu două femei. Carmen a fost a treia"

Copilul ar fi trebuit să aibă patru ani

Studenta spune însă că nu a găsit momentul potrivit să le spună părinţilor şi iubitului că urmează să dea naştere unui copil. „Nu mi-a crescut abdomentul, iar eu nu credeam că sarcina mea avansată. Mai ales că nu am luat în greutate, care fluctua între 49 şi 52 de kilograme. Nici părinţii, nici colega de cameră, tot studentă la Medicină, nici măcar iubitul meu, tot viitor medic, nu au sesizat că eu sunt însărcinată", a mai spus tânăra. În martie 2008, aceasta a născut în toaleta căminului de la Medicină. Iuliana Mihail a susţinut că, cu două zile înainte de a naşte, a asistat la un meci de fotbal pe stadionul Dan Păltinişanu din Timişoara. Imediat după meci, studenta îşi aminteşte că a avut dureri de spate, dar credea că are probleme cu rinichii, ea având şi în trecut asemenea dureri. 

De ce studenta măcelară de la Medicină nu şi-a turnat iubitul ucigaş după tranşarea romului?

Nu a ştiut că a născut

Studenta a luat mai multe calmante, apoi a mers la Spitalul Judeţean Timişoara, unde i-a fost administrat un analgezic mai puternic şi s-a întors la cămin. După o zi de dureri infernale, studenta a născut, în toaleta de la etajul IV din cămin, un copil despre care medicii legişti spun că a fost viu, dar a murit înecat în lichid amniotic. În timpul procesului, studenta a spus că nu îşi aminteşte că a născut în toaletă şi nici că şi-a lăsat copilul în vasul WC-ului. „Mă simţeam rău şi am decis să mă duc la toaletă. Am fost dusă de o colegă şi de sora mea, care au venit cu mine până la uşa toaletei. Acolo nu ştiu ce s-a întâmplat, nu ţin minte nimic despre copil. Eram mai mult leşinată, aproape într-o stare de inconştienţă, iar colegele mele nu au văzut copilul, pentru că m-au luat tot de la uşa toaletei. Nu credeam că sarcina mea este aşa de avansată. Credeam că sunt în luna a patra sau a cincea”, a mai spus tânăra. 

Pruncucidere, transformată în omor calificat

După depistarea pruncului mort în toaleta căminului şi efectuarea unei anchete, Iuliana Mihail a fost trimisă în judecată pentru pruncucidere. În timpul procesului, judecătorii au schimbat încadrarea în omor calificat şi tânăra a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. 

Drumul scurt de la pocăinţă la prostituţie al studentei măcelare de la Medicină

Studentul măcelar de la Medicină: „Dumnezeu m-a scăpat de moarte ca să spun adevărul despre crimă"

Spovedania măcelarului de la Medicină: „Amândoi l-am tranşat pe Trifu, dar eu am tăiat mai mult"

Romul milionar tranşat la Medicină, îngropat ca săracii: minciuna sicriului de 15.000 €

Văduva romului transat la Medicină: „strănepotul lui Trifu ştie de crimă şi e îngrozit"

Chipurile angelice din copilărie ale studenţilor ucigaşi de la Medicină

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite