Două noi urcări pe Autostrada Vestului în judeţul Timiş. Nodurile vor fi realizate la Recaş şi Bethausen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nod de urcare pe autostrada A1 FOTO DRDP Timişoara
Nod de urcare pe autostrada A1 FOTO DRDP Timişoara

Sunt veşti bune pentru judeţele Timiş, Hunedoara, Alba şi Bihor: CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea a şase noi noduri rutiere pe A1 şi A3.

A fost semnat contractul pentru elaborare „Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie privind realizarea a şase noduri rutiere pe Autostrăzile A1 şi A3, în zona de Vest a României” cu ofertantul declarat câştigător, Search Corporation. Valoarea contractului este de aproximativ 2 milioane de lei (fără TVA), sursa de finanţare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile. 

Din cele şase noduri rutiere, cinci se află 𝘱𝘦 𝘢𝘶𝘵𝘰𝘴𝘵𝘳𝘢𝘥𝘢 𝘈1, 𝘴𝘦𝘤𝘵𝘰𝘳 𝘪̂𝘯 𝘢𝘥𝘮𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘳𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘋𝘙𝘋𝘗 𝘛𝘪𝘮𝘪𝘴̦𝘰𝘢𝘳𝘢. Două dintre ele se află în Timiş: Bethausen şi Recaş, şi unul în Arad: Cruceni, celelalte fiind în Alba, Hunedoara şi Bihor. 

Cele şase noduri rutiere vor fi realizate pe autostrăzile A1 şi A3, în zona de Vest a României după cum urmează:  

1. Nod rutier la Cugir, la joncţiunea DJ704 cu A1, în judeţul Alba. Va spori gradul de accesibilitate a zonei industriale Cugir către autostrada Sibiu-Orăştie. 

2. Nod rutier la Sântuhalm, la joncţiunea DC129 cu Al, în judeţul Hunedoara. Marele beneficiu este conectarea la reţeaua de transport TEN-T a unor zone spre care, momentan, accesul este dificil. Astfel sunt susţinute economia şi turismul local, pentru dezvoltarea durabilă a regiunii.  

Nod autostrada

3. Nod rutier la Recaş, la joncţiunea drumului judeţean DJ609E cu A1, în judeţul Timiş. Sunt facilitate atât legăturile cu staţiunea viticolă Recatim - Stanciova, cât şi descărcarea fluxurilor de trafic de pe DN6. 

4. Nod rutier la Bethausen, la joncţiunea DJ609 cu Al, în judeţul Timiş. Va îmbunătăţi accesul fluxurilor de trafic generate de localităţile Cliciova, Bethausen şi Cladova. 

5. Nod rutier la Cruceni, la joncţiunea DJ682G cu Al, la sud de municipiul Arad. Va facilita distribuţia traficului generat de: DJ682G, DJ682A, DJ682, DJ682N. 

6. Nod rutier la Spinuş, la joncţiunea DN1P cu A3, în Judeţul Bihor. Şi aici, avantajul este fluidizarea traficului rutier. 

Nod autostrada

Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de şase luni de la data de începere, zece luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (proiect autorizaţie de construire, în patru luni de la elaborarea SF) şi 13 luni de la data de începere pentru elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în trei luni de la elaborarea PAC). 

Autostrăzile noastre au nevoie de cât mai multe descărcări, pentru a deservi un număr cât mai mare de cetăţeni. Astfel, creştem accesibilitatea la reţeaua primară de transport rutier şi sprijinim investiţiile cu noi drumuri de conexiune la infrastructura modernă, aflată în permanentă extindere. Anunţ de pe acum că nu am uitat nici de restul reţelei de drumuri de mare viteză - săptămâna viitoare urmează semnarea contractului de proiectare pentru încă un pachet de trei noduri rutiere, pe autostrăzile care pleacă din Bucureşti”, a transmis Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. 

Vă mai recomandăm:

Autostrada Timişoara-Moraviţa va conecta Banatul cu Belgrad, dar va asigura şi un drum rapid spre plajele din Muntenegru


VIDEO Cum vor ajunge timişorenii la mare în doar cinci ore. Impresionanta autostradă montană construită cu viteză ameţitoare între Serbia şi Muntenegru


TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite