Dominic Fritz, primarul Timișoarei, revoltat de vandalizarea mașinii viceprimarului Cosmin Tabără

0
Publicat:

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a reacționat după ce viceprimarul liberal Cosmin Tabără a făcut public că pe mașina sa a fost scrijelit mesajul „Fără respect!”.

Dominic Fritz FOTO Facebook
Dominic Fritz FOTO Facebook

Dominic Fritz a condamnat gestul de vandalizare a mașinii viceprimarului Cosmin Tabără. Liberalul a găsit, miercuri dimineața, 25 ianuarie, scrijelit pe mașină mesajul “Fără respect!”.

Sunt revoltat de vandalizarea mașinii viceprimarului Cosmin Tabără. Este un incident pe cât de reprobabil, pe atât de periculos pentru Timișoara. Persoana sau persoanele care au recurs la acest gest golănesc dovedesc că nu au înțeles nimic din spiritul acestui oraș, nu au înțeles nimic despre democrație și cu siguranța nu au înțeles nimic despre Cosmin Tabără”, a transmis Dominic Fritz.

Cosmin Tabără a anunțat incidentul la poliție, iar primarul Dominic Fritz speră ca ancheta în acest caz să fie rapidă și să se finalizeze cu prinderea și pedepsirea făptașului sau făptașilor.

Indiferent de opțiunile politice, trebuie să condamnăm uniți și fără echivoc orice act de agresiune față de aleșii noștri. Voi lucra în continuare la o cultură politică timișoreană bazată pe dialog, respect și dezbaterea ideilor, nu pe atacuri personale. Toți actorii politici din Timișoara au responsabilitatea de a eleva și nu degenera discursul politic, pentru că vorbe de ură se transformă în fapte de ură. Cine nu înțelege acest fundament al democrației, nu are ce căuta în viața politică a Timișoarei”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

   „Mă gândesc uneori cât de jos a fost dusă politica în Timișoara"

Cosmin Tabără, care și-a anunțat deja candidatura pentru fotoliul de primar al Timișoarei, din partea PNL, susține că se vrea intimidarea sa.

Mă gândesc uneori cât de jos a fost dusă politica în Timișoara, până unde poate coborî nivelul promovat în ultimii ani în orașul nostru. Ce mi s-a întâmplat mie i se poate întâmpla oricui, pentru că asta a fost livrat de către marii oameni politici: ura, învrăjbirea, violența verbală și fizică, orice pentru a dobândi puterea, pentru a fi cât mai aproape de ciolan. Și asta nu prin muncă sau valoare, ci prin slujirea fără noimă a celui care poate asigura accesul facil într-o funcție publică. Apoi putem vorbi despre iubirea orașului, despre promovarea valorilor sau a meritocrației… Da, mi-ați vandalizat mașina, în speranța că poate voi renunța la a milita pentru corectitudine, pentru examene corecte, pentru o competiție onestă. Cine a făcut asta? O victimă a ceea ce i s-a livrat în ultimii ani în Timișoara. Pentru că cine a făcut-o e o victimă. Urmează probabil incendierea mașinii daca nu voi abdica de la principii, dar nu o voi face! Probabil că se va încerca pe orice cale intimidarea mea, dar vă anunț că nu renunț, voi rămâne același om care va căuta dreptatea oriunde voi fi”, a scris Cosmin Tabără pe Facebook.

Mesajul de mașina viceprimarului FOTO Cosmin Tabără
Mesajul de mașina viceprimarului FOTO Cosmin Tabără
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite