Mesajul „Fără respect!”, scrijelit pe mașina viceprimarului Timișoarei. Cosmin Tabără: „Vă anunț că nu renunț”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei, și-a găsit, miercuri dimineața, 25 ianuarie, mașina vandalizată. Tabără crede că mesajul a fost un semnal să renunțe la a milita pentru corectitudine și o competiție onestă.

Mașina viceprimarului a fost vandalizată FOTO Facebook/Cosmin Tabără
Mașina viceprimarului a fost vandalizată FOTO Facebook/Cosmin Tabără

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, și-a găsit mașina vandalizată, în fața casei. Persoane rămase deocamdată necunoscute au scrijelit pe mașină mesajul „Fără respect!”.

Tabără, care și-a anunțat deja candidatura pentru fotoliul de primar al Timișoarei, din partea PNL, susține că se vrea intimidarea sa.

Mă gândesc uneori cât de jos a fost dusă politica în Timișoara, până unde poate coborî nivelul promovat în ultimii ani în orașul nostru. Ce mi s-a întâmplat mie i se poate întâmpla oricui, pentru că asta a fost livrat de către marii oameni politici: ura, învrăjbirea, violența verbală și fizică, orice pentru a dobândi puterea, pentru a fi cât mai aproape de ciolan. Și asta nu prin muncă sau valoare, ci prin slujirea fără noimă a celui care poate asigura accesul facil într-o funcție publică. Apoi putem vorbi despre iubirea orașului, despre promovarea valorilor sau a meritocrației… Da, mi-ați vandalizat mașina, în speranța că poate voi renunța la a milita pentru corectitudine, pentru examene corecte, pentru o competiție onestă. Cine a făcut asta? O victimă a ceea ce i s-a livrat în ultimii ani în Timișoara. Pentru că cine a făcut-o e o victimă. Urmează probabil incendierea mașinii daca nu voi abdica de la principii, dar nu o voi face! Probabil că se va încerca pe orice cale intimidarea mea, dar vă anunț că nu renunț, voi rămâne același om care va căuta dreptatea oriunde voi fi”, a scris Cosmin Tabără pe Facebook.

„Nu veți reuși, pentru că Timișoara nu sunteți voi”

De asemenea, Tabără spune, fără a nominaliza partide sau persoane, că prim modul lor de a face politică au transformat sau vor să transforme Timișoara într-o Americă de Sud.

„Dar nu veți reuși, pentru că Timișoara nu sunteți voi, Timișoara este reprezentată de intelectuali, de patru universități cu recunoaștere internațională, de medici de renume, de oameni de artă și de cultură recunoscuți în afara granițelor țării, de o clasă de mijloc echilibrată, de școli care an de an șlefuiesc tinere talente. Da, trecem prin momente penibile uneori, dar vine vremea când toate acestea vor trece și ne vom reașeza pe un făgaș normal”, a mai transmis Tabără, care așteaptă răspunsul poliției la plângerea sa.

Puțin probabil să aflu făptuitorul, dar voi lăsa organele de cercetare să-și facă treaba, cu încrederea în munca lor. Până atunci, voi duce mașina la service și voi continua să fiu același om care va ierta prostia din jurul său”, a concluzionat Tabără.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite