Cum vor fi recuperate prejudiciile cauzate de Ionelaş Cârpaci. Considerat unul dintre cei mai bogaţi ţigani români, escrocul nu are nimic pe numele lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci FOTO Arhivă
Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci FOTO Arhivă

Condamnat la şapte ani şi două luni de închisoare pentru escrocherii imobiliare, Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci, a fost introdus în penitenciar după aproape doi ani de la pronunţarea sentinţei finale, liderul clanului de romi Cârpaci refugiindu-se în Germania pentru executarea pedepsei.

Atras de condiţiile de detenţie din România, Ionelaş s-a întors aici pentru executarea pedepsei. În procesul în care a fost condamnat la închisoare, Ionelaş Cârpaci a fost obligat, însă, şi la plata unor despăgubiri civile. Pe de o parte, Cârpaci a fost obligat să îi plătească firmei Italrom (aflată în faliment), pe care a înşelat-o vânzându-i un teren luat cu acte false, suma de 1,5 milioane de euro. Patronului Italrom, care a pierdut tot, inclusiv casa în care locuia, din cauza lui Cârpaci, Ionelaş ar trebui să îi plătească 100.000 de euro daune morale.

Lichidatorul judiciar care se  ocupă de lichidarea firmei Italrom şi de recuperarea prejudiciului de la Cârpaci a declarat că procedura de executare a lui Ionelaş Cârpaci a fost începută, căutându-se bunuri sau venituri pe care le are liderul clanului de romi. Şansele de recuperare a vreunui ban de la Ionelaş Cârpaci sunt, practic, imposibile. Ionel Sandner nu are nimic pe numele său, lucrând tot timpul prin interpuşi. Sorin Neagoe, cel care ar trebui să primească de la Cârpaci daune morale de 100.000 de euro, nu mai speră să îşi recupereze banii. Bărbatul a răspuns la telefon cu o voce stinsă, declarând că este paralizat şi nu ştie în ce stadiu este procesul de recuperare a prejudiciului de la Cârpaci. Mai mult decât atât, Neagoe a declarat că nu ştie nici ce s-a întâmplat cu bunurile firmei sale, aflată în procedură de faliment.

Palatul ţigănesc care ar trebui confiscat

Loga 52 FOTO Daniel Dancea

Prin procesul de condamnare a lui Cârpaci, judecătorii au dispus şi confiscarea unei vile aflate pe bulevardul C.D. Loga. Intrat în posesia lui Cârpaci printr-o serie de falsuri, palatul a fost vândut unui alt baştan, Momiţă Bona. În baza sentinţei, Primăria Timişoara l-a dat în judecată pe Momiţă Bona, cerând ca imobilul să fie adus la starea initial. Surse judiciare au declarat că această aducere a imobilului ar însemna o renaţionalizare a lui, ceea ce complică şi mai mult situaţia, existând chiar posibilitatea ca Momiţă Bona să beneficieze de scăpări ale legii şi să rămână cu palatul cumpărat de la Ionelaş în care a investit sume însemnate pentru a-l aduce în starea actuală.  AICI poate fi citită întreaga istorie a falsurilor comise în cazul clădirii de pe strada Loga, nr. 52. 

TimişoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite