Cum arată Aquaparkul Amazonia din Timișoara în prag de inaugurare. Au mai rămas câteva zile până la eveniment FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aquaparkul de pe fostul stadion UMT va purta numele de Amazonia, având în vedere că interiorul a fost amenajat cu ornamente și decorațiuni care amintesc de o junglă. Proiectul se ridică la peste 83 de milioane de lei, din care aproape 29 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Amazonia FOTO Ștefan Both
Amazonia FOTO Ștefan Both

Noul aquapark din Timișoara, care poate fi comparat cu celebrele băi din Ungaria, este gata de inaugurare. Evenimentul mult așteptat va avea loc în 31 martie. În această săptămână se face ultimele probe generale, în care toate bazinele, cu echipamente, tobogane și jocuri, sunt puse în funcțiune la capacitate maximă. 

Aquaparkul va purta numele de Amazonia, având în vedere că interiorul a fost amenajat cu ornamente și decorațiuni care amintesc de o junglă.  

Lucrările de pe stadionul UMT au început în vara anului 2021, în urma unei finanțări de la Uniunea Europeană. Proiectul se ridică la peste 83 de milioane de lei, din care aproape 29 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile. 

Amazonia FOTO Ștefan Both
Amazonia FOTO Ștefan Both

Vor exista bazine indoor cu peste 1.700 metri pătraţi de luciu de apă, cu diferite atracţii şi cu primele tobogane indoor din regiune, o sală de bazine cu ape termale, un SPA cu servicii complete (duşuri tematice, cu sunete şi lumini, camere de relaxare, saune de toate felurile, jacuzzi), o clinica de fizioterapie, un restaurant şi multe alte activităţi care vor face plăcută petrecerea timpului liber. 

Amazonia FOTO Ștefan Both
Amazonia FOTO Ștefan Both

Bazinul mare va avea aproape 800 de metri pătraţi, bazinul pentru copii - 300 de metri pătraţi (cu topogane și jucării), iar bazinul de aterizare de pe cele patru topogane va avea 130 de metri pătraţi. 

Bazinul care comunică în interior şi exterior va avea tot 130 de metri pătraţi.

Toate bazinele vor fi încălzite. Se va putea folosi şi iarna bazinul exterior, apa având 36 de grade Celsius.

Proiectul a cuprins construcţia unui clădiri pentru recepţie (P+1E), un corp pentru vestiare (P+1E), sala bazinelor (P), un corp cu spaţii tehnice şi de relaxare (P), o clădire administrativă şi pentru spaţii cu alte destinaţii (P+2E).

Amazonia FOTO Ștefan Both
Amazonia FOTO Ștefan Both

Aquaparkul construit comunică cu actualul Termalium SPA, printr-un coridor.

Într-o altă etapă de dezvoltare, urmează să se ridice şi un hotel, lângă aquapark.

Investiția este realizată de Prompt, firma condusă de Mihai Olariu, cel care a privatizat UMT-ul şi care deţine şi ştrandul de la Pădurea Verde.

De la fotbal, la aquapark

Mihai Olariu a fost și patronul echipei de fotbal UMT. După promovarea echipei în prima ligă, în 2001, stadionul a trecut printr-un proces de cosmetizare. S-au montat atunci şi 5.000 de scaune.

La finalul campionatului, jucătorii de la Pădurea Verde au retrogradat înapoi în liga a doua, terminând pe ultimul loc, cu doar trei victorii, şase egaluri şi 21 de înfrângeri. După desfinţarea echipei UMT, în anul 2008, stadionul a început să fie demontat bucată cu bucată.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite