Ce a trebuit să îndure proprietarul unei case dintr-un cartier de duplex-uri în construcţie: „Am fost nevoit să aştept ore sau să îmi risc viaţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accesul unui priorietar la propria locuinţă a fost blocat de multe ori de camioanele care aduceau materiale în şantierul învecinat
Accesul unui priorietar la propria locuinţă a fost blocat de multe ori de camioanele care aduceau materiale în şantierul învecinat

Propritarul unei case dintr-o comună rezidenţială a trecut prin momente grele după ce, pe un teren din apropierea casei sale, a început dezvoltarea unui proiect imobiliar. Omul spune că situaţia s-a îmbunătăţit şi aşteaptă să iasă soarele şi pe strada sa.

Aflată la marginea Timişoarei şi devenită una dintre cele mai bogate comune din Timiş după ce aici a început să se construiască masiv, comuna Giroc continuă să fie atractivă pentru cei care vor să îşi construiască o casă, dar şi pentru cei care vor să dezvolte proiecte imobiliare. Până la finalizarea proiectelor la cheie şi predarea lor noilor proprietari, şantierele crează de multe ori disconfort celor care s-au mutat deja în zonă, aşa cum este şi cazul unui proprietar care a fost nevoit de multe ori să aştepte ore întregi pentru a putea intra în propria locuinţă pentru că drumul de acces spre casa lui, foarte îngust, era blocat. 

Mihai s-a mutat în 2017 într-o casă din Giroc, la care accesul se face printr-un drum de servitute lat de patru metri. Bărbatul se aştepta ca pe terenurile învecinate să se ridice câteva case, urmând ca odată cu construirea acestor case să fie lărgit şi drumul de la patru la şase metri. „În 2017 a început construcţia caselor despre care spuneam, numai că acele case s-au transformat în duplex - uri şi la final vor fi patru, adica opt locuinţe care vor avea acces printr-un drum foarte îngust, toate îngrămădite ca nişte favela”, a semnalat Mihai. Bărbatul susţine că încă de la începerea construirii a două dintre duplex-uri, efectele asupra drumului şi a accesului au început să se vadă. „Stând chiar la capatul acestei străzi, am fost silit ori să aştept ore la marginea drumului, ori să o iau prin şantier să îmi risc viaţa”, a mai spus Mihai, care a semnalat problema şi autorităţilor.

drum blocat FOTO Daniel Dancea

În prezent, situaţia s-a mai îmbunătăţit, spune bărbatul, potrivit căruia Primăria Giroc i-a dat răspuns în scris că odată cu finalizarea lucrărilor drumul va fi lărgit la şase metri. „Am mai vorbit noi cu constructorul şi ne anunţă când e blocat. Am  primit până la urmă un răspuns şi de la primărie şi ne-au spus că drumul o să fie de şase metri şi strada o vor face final după ce se termină cu şantierul”, a mai spus bărbatul care speră ca odată cu finalizarea lucrărilor şi mutarea în locuinţe a noilor proprietari strada să nu fie sufocată. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite