Cazul poliţistul timişorean Saşa Disici, ciuruit de şase gloanţe. Un dosar “cusut cu aţă albă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saşa Disici
Saşa Disici

Cazul crimei subofiţerului Saşa Disici a rămas în istoria Timişoarei ca un eveniment şocant. Poliţistul timişorean a fost ucis în plină stradă, în noaptea de 3 spre 4 martie 2001.

În timp ce oamenii legii sunt în căutarea lui Marcel Ionel Lepa, care l-a ucis cu focuri de armă, duminică, pe poliţistul Cristian Amariei, revin amintirile despre cazul Saşa Disici, un alt poliţist timişorean căzut la datorie, în 2001.

În noaptea de 3 spre 4 martie 2001, subofiţerul Saşa Disici a pornit în urmărirea unui automobil care a fost raportat furat, după ce şoferul a forţat un cordon al poliţiei pe Calea Lugojului din Timişoara. Mercedesul, în care se aflau trei persoane, l-a accidentat pe Ioan Mateescu, partenerul lui Disici. 

După o urmărire ca în filme, Disici a ajuns din urmă maşina după care se ţinea. Aceasta oprise pe o stradă din localitatea timişeană Ianova. 

Imediat ce a coborât din maşina, Saşa Disici a fost împuşcat  cu mai multe focuri de armă. 

Anchetatorii au pornit imediat pe urmele criminalilor şi o mulţime de probe au fost adunate. Starea de alarmă a fost instaurată în toată zona de vest. Sute de suspecţi au fost audiaţi. La nici două săptămâni după tragedie, un arădean a devenit principalul suspect în uciderea poliţistului Saşa Disici. 

La urmăriri au participat peste 5.000 de politişti, au fost organizate peste 850 de acţiuni şi filtre, fiind verificate în câteva zile în jur de 8.000 de persoane şi aproximativ 9.500 de autovehicule.

Radu Opriş, membru al lumii interlope a ajuns în atenţia poliţiştilor pentru că era suspectat de o altă crimă asemănătoare. Varianta oficială spune că suspectul s-a împuşcat în cap înmomentul în care forţele de ordine l-au înconjurat. 

Politie Disici


 

La acea vreme s-a vorbit de faptul că poliţiştii l-ar fi omorât de fapt pe Opriş. 
 

Anchetatorii au considerat că Raul Opriş a fost singurul criminal, deşi o femeie din Ianova, martora la crimă, a afirmat că în maşină erau trei oameni. Femeia a mai spus şi că poliţiştii au chemat-o în repetate rânduri la audieri şi că i-ar fi sugerat să declare că a văzut o singură persoană care a tras. 

Cert este că rezultatul probei balistice a scos la iveală că muniţia cu care arădeanul s-ar fi sinucis era similară cu gloanţele extrase din corpul poliţistului.

Ioan Mateescu a fost dat afara din Poliţie pe motiv că ar fi oferit informaţii confidenţiale presei legate de asasinarea colegului său. 
 

Multe părţi din anchetă au fost considerate cusute cu aţă albă şi la fel de multe lucruri au rămas nelămurite.
 

Citiţi şi:

Pagina de Facebook Infotrafic Timiş a blocat postările despre filtre de poliţie. Internauţii vin în spijinul poliţiştilor care caută un ucigaş

VIDEO Mărturia femeii care i-a dat primul ajutor poliţistului împuşcat: „Poliţia şi salvarea au venit cam târziu. Cred că a fost după o oră, foarte târziu!“


Vesta antiglonţ l-ar fi putut salva pe poliţistul Cristian Amariei. „Cum se poate apăra un poliţist cu pieptul gol şi cu pistol vechi de 45 de ani?”

Ucigaşul poliţistului din Timiş, încă liber. Căutările sistate pe timpul nopţii au fost reluate: „Este rănit destul de serios”

VIDEO Prima reacţie a Poliţiei Române în cazul poliţistului ucis în misiune. Carmen Dan: „Se întâmplă şi astfel de tragedii”

Reacţia lui Traian Berbeceanu după uciderea unui poliţist aflat în misiune: „Nu, doamnă ministru. Colegul nostru nu avea echipament de protecţie”

Fugarul care a împuşcat mortal un poliţist este recidivst. A fost condamnat la 16 ani de închisoare şi era urmărit pentru că a atacat un fermier cu cuţitul

Filmul evenimentelor în cazul poliţistului din Timiş împuşcat mortal. Fugarul s-a ascuns într-o casă de unde a deschis focul

Cine este poliţistul împuşcat mortal de un tâlhar dat în urmărire generală. Avea 44 de ani şi era tatăl a doi copii

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite