Secretele din spatele părului strălucitor, explicate de cosmeticieni. Ce alimente hrănesc scalpul cu cea mai are eficienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânără cu păr proaspăt spălat FOTO Arhivă
Tânără cu păr proaspăt spălat FOTO Arhivă

Reţetele pentru păstrarea unui păr frumos şi sănătos sunt la căutare în societatea modernă. "Adevărul" vă prezintă o sinteză a paşilor care trebuie urmaţi pentru a avea părul ideal.

Alimentele bogate în omega 3, vitamin A, zinc, biotină sau vitamina H sunt cele care vă ajută să aveţi un păr frumos, adică un păr sănătos. De asemenea, alimentele bogate în proteine sunt indicate, dacă vă doriţi să aveţi un păr sănătos. Specialiştii ne lămuresc şi unde găsim toţi aceşti nutrienţi necesari părului.

Bananele, conopida, ouăle, arahidele şi somonul, recomandate în alimentaţie pentru un păr strălucitor

par sanatos

Deficitul de acizi graşi esenţiali poate crea la un scalp uscat sau chiar mătreaţă. Alimentele indicate pentru a avea un aport crescut de omega 3 sunt: ouăle, seminţele de in, uleiul de peşte, macroul, somonul, sardinele, spanacul şi nucile.

Vitamina A vă ajută ca scalpul dumneavoastră să producă sebum. Chiar dacă nu vă place, este cel care hrăneşte părul şi are grijă de el. Bineînţeles şi acest sebum trebuie să fie ţinut sub control. Vitamina A contribuie şi la întărirea sistemului imunitar. Alimentele pe care trebuie să le consumaţi sunt: caisele, broccoli, pepene galben, morcovi, branza Cheddar, galbenusul de ou, mango, fulgi de ovăz, spanac şi cartofi dulci.

Şi zincul contribuie la sănătatea părului. Nu uitaţi să consumaţi fasole verde, carne de vită macră, homar, stridii şi soia.

Un păr sănătos este rezistent şi frumos

par sanatos

Reţete pentru un păr sănătos

Puteţi încerca şi câteva reţete proprii, realizate în bucătaria de acasă. Dacă aveţi vârfurile casate, folosiţi uleiurile de cocos, măsline, jojoba în amestec cu banană şi miere de albine naturală. Potrivit specialiştilor, bananele sunt un remediu bun pentru părul uscat şi rebel. O mască realizată din aceste ingredient şi ţinută pe păr 20 de minute, poate face minuni.

O altă mască, foarte simplă, compusă din miere de albine şi maioneză va asigura o hidratare optimă părului foarte uscat şi dificil de coafat. Aceste două ingrediente hrănesc firele de păr şi redau strălucirea podoabei capilare.

Uleiurile de măsline şi de jojoba sunt cele mai bune pentru a face părul să strălucească. Ele trebuie aplicate pe parul uscat şi lăsate să acţioneze aproximativ o oră.

Salvia, remedial perfect pet imp de vară pentru un păr sănătos

2

În timpul verii, când părul este foarte afectat de razele soarelui şi de clorul din apa de la piscină, puteţi apela şi la salvie. Această plată hidratează părul de la rădăcină şi până la vârfuri.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite