Percheziții la persoane bănuite de organizarea de lupte între câini. Proprietarul animalelor a fost amendat

0
Publicat:

Polițiștii din Mureș au făcut două percheziții la locuințele unor persoane suspectate de organizarea de lupte între câini și intervenții chrirurgicale neautorizate.

Percheziții într-un dosar penal privind organizarea de lupte între câini Foto: Poliția Română
Percheziții într-un dosar penal privind organizarea de lupte între câini Foto: Poliția Română

În urma perchezițiilor efectuate sâmbătă, 20 ianuarie 2024, de către polițiști din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor a fost identificat un câine având urechile cupate, operație de tăiere a urechilor la câinii de rasă. Cățelul a fost plasat în adăpost, întrucât ar fi fost folosit la lupte. De asemenea, a mai fost emis un ordin de plasare în adăpost pentru un alt câine nemicrocipat și nesterilizat, ținut în condiții necorespunzătoare.

Polițiștii au aplicat, față de proprietarul exemplarelor canine, patru sancțiuni contravenționale, conform OUG nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinelui fără stăpân și Legii 205 din 2004 privind protecția animalelor, în valoare de 8.000 de lei.”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Mureș

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș. De asemenea, au fost ridicate mai multe înscrisuri și un telefon mobil, în vederea continuării cercetărilor.

Peste 900 de animale salvate anul trecut în toată țara

Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș.

Poliţiştii specializaţi în protecţia animalelor au desfăşurat în 2023 peste 9.000 de controale şi au salvat peste 900 de animale aflate în situaţii de pericol, informează IGPR:. Oamenii legii au întocmit peste 2.300 de dosare penale și au dat amenzi de peste 8.000.000 de lei.

Astfel, anul trecut, polițiștii au acţionat pentru salvarea şi extragerea imediată din situaţii de pericol a 916 de animale, fiind emise 441 de ordine de plasare în adăpost.

Poliţiştii au întocmit 2.302 dosare penale, au efectuat 90 de percheziţii la domiciliile unor persoane fizice sau la sediul unor entităţi, au organizat 9.406 controale/acţiuni, iar, ca urmare a activităţilor desfăşurate, faţă de 92 de persoane a fost luată o măsură preventivă (reţinere, arestare sau controlul judiciar).

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite