Acțiuni ale Poliției Capitalei în dosare de înșelăciune și violare de domiciliu. Un bărbat a fost arestat preventiv

0
Publicat:

Poliția Capitalei au efectuat două operațiuni distincte, ce au presupus cu percheziții domiciliare în București și în județele Galați și Ilfov. Este voba despre două dosare, de înșelăciune, respectiv de violare a domiciliului.

Percheziții domiciliare ale Poliției Capitalei FOTO Arhivă
Percheziții domiciliare ale Poliției Capitalei FOTO Arhivă

În primul caz, o anchetă desfășurată în perioada iunie 2023 - până în prezent a scos la iveală o schemă de înșelăciune care implica procurarea și vânzarea de telefoane mobile de tip replică.

Persoanele bănuite ar fi comandat astfel de telefoane de la un furnizor din județul Galați, contra sumei de 700 de lei, pentru a le vinde ulterior, prin intermediul unei platforme online, la prețuri cuprinse între 5.000 și 6.000 de lei sau în schimbul unor telefoane originale, plus o diferență de bani.

Prejudiciu de 30.000 de euro

Operațiunea poliției a condus la percheziții la domiciliile suspecților, unde au fost confiscate 56 de telefoane mobile, 12 ceasuri smart watch și 80 de încărcătoare. Prejudiciul total este estimat la aproximativ 30.000 de lei. Șapte persoane implicate au fost identificate, patru dintre ele fiind reținute și urmând a fi prezentate în fața magistraților.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 26, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru infracţiunile de înşelăciune, punere în circulaţie a unui produs purtând marca identică sau similară cu o marcă înregistrată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În al doilea caz, pe 1 decembrie, Secția 20 Poliție a fost alertată de o femeie că mai multe persoane au intrat ilegal în curtea unui imobil din Sectorul 6 al Bucureștiului. Polițiștii au intervenit rapid și au descoperit că, în urma unui conflict anterior, cei bănuiți au provocat distrugeri la nivelul caroseriei a trei autoturisme și au spart geamuri ale imobilului.

Ulterior, pe 2 decembrie, unul dintre bănuiţi s-ar fi deplasat, din nou, la imobilul din Sectorul 6, unde ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă persoanelor din interiorul locuinţei, cu scopul de a nu sesiza poliţia.

Un bărbat, arestat preventiv

În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate au fost identificate şapte persoane, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 46 de ani, şi doi minori în vârstă de 15, respectiv 17 ani, bănuiţi de comiterea faptelor.

„În vederea administrării materialului probator, la data de 8 decembrie 2023, au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziţie în Municipiul Bucureşti, la domiciliul bănuiţilor. În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate cinci persoane, bănuite de comiterea faptelor, toate fiind conduse, în baza unor mandate de aducere, la sediul Secţiei 20 Poliţie, în vederea audierii acestora. Faţă de trei bărbaţi, în vârstă de 28, 33, respectiv 42 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar cei doi minori sunt cercetaţi în stare de libertate. Ulterior, faţă de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar faţă de ceilalţi doi bărbaţi a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, precizează Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 20, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pentru infracţiunile de violare de domiciliu, distrugere şi influenţare a declaraţiilor.

Aceste acțiuni complexe au beneficiat de sprijinul specializat al Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția Operațiuni Speciale și de suportul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite