Veteranii de război au lipsit de la ziua lor. În Gorj mai trăiesc 159 veterani de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun veteran nu a participat la Ziua Veteranilor de Război, care s-a desfăşurat, ieri, în Cimitirul Eroilor din Târgu Jiu.

Din cauza problemelor de sănătate şi vârstei înaintate nu au putut să fie prezenţi la manifestarea de astăzi. Cel mai tânăr este domnul general maior Ispas, o personalitate recunoscută la nivel naţional, pentru activităţile pe care le desfăşoară în memoria veteranilor, pentru că este în forul de conducere al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război“, a spus col. Marin Bran, comandantul Garnizoanei Târgu Jiu. 

Generalul Constantin Ispas, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război din Gorj, a participat la ceremoniile care s-au desfăşurat la Bucureşti. 

Slujbă religioasă la troiţa ridicată în cinstea eroilor 

Manifestarea din Cimitirul Eroilor a început prin intonarea Imnului de către Fanfara „Armonia“, după care a avut loc o slujbă religioasă la troiţa ridicată în cinstea eroilor. Reprezentanţii instituţiilor au rostit alocuţiuni, iar, la final, a avut loc ceremonialul de depunere de coroane şi defilarea Gărzii de Onoare.

22 de veterani de război au primit înscrisuri de onoare

22 de veterani de război care trăiesc în Târgu Jiu au primit înscrisuri de onoare din partea reprezentanţilor Garnizoanei Târgu Jiu.

image
„Este un gest simbolic şi un moment prin care apreciem, încă o dată, jertfa, onoarea şi solidaritatea bravilor veterani de război şi a miilor de soldaţi români care şi-au dat viaţa pe fronturile din întreaga lume. Ne exprimăm deosebita preţuire faţă de eroii gorjeni căzuţi pe câmpurile de luptă, dar şi faţă de eroii care astăzi se află printre noi - veterani de război, şi le mulţumim pentru activitatea impresionantă desfăşurată în acest sens, asigurându-i de sprijinul pe care Garnizoana Târgu-Jiu îl va acorda de fiecare dată cu înţelegere, ataşament şi consideraţie,

a declarat comandantul Garnizoanei Târgu Jiu.

image

În Cimitirul Eroilor din Târgu Jiu sunt înmormântaţi 154 de eroi din Primul Război Mondial, de naţionalitate română, austro-ungară, şi germană, iar din Al Doilea Război Mondial sunt înmormântaţi în cimitir 67 de eroi sovietici. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite