UPDATE Un jandarm a murit după ce a căzut într-o râpă în Munții Parângu Mare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jandarm aflat în timpul liber alături de un coleg a căzut, în seara zilei de joi, 5 ianuarie, într-o râpă din zona vârfului Parângu Mare și a murit. Jandarmii montani și salvamontiștii au pornit vineri dimineața în căutarea acestuia.

UPDATE

Jandarmul căzut în Munții Parâng a fost găsit. Acesta era decedat și prezenta multiple traumatisme. Jandarmul avea vârsta de 31 de ani. 

Cei doi jandarmi s-ar fi aflat într-o drumeție. Jandarmul s-a dezechilibrat și a căzut aproximativ 300 de metri în gol. Colegul său a coborât în râpă și l-a găsit, dar nu mai avea semne vitale. 

Salvamontistii gorjeni îl caută pe jandarmul care a căzut în munți Foto: Salvamont Gorj
Salvamontistii gorjeni îl caută pe jandarmul care a căzut în munți Foto: Salvamont Gorj

„Joi, 5 ianuarie a.c., un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, aflat în timpul liber, în timp ce efectua o drumeție în Munții Parâng, s-a dezechilibrat și a căzut într-o râpă de aproximativ 300 de metri. Acesta era însoțit de un alt coleg care, în încercarea de a-l prinde, a pierdut rucsacul și telefonul. A coborât în râpă, găsindu-l pe jandarm cu multiple traumatisme la cap, fără a prezenta semne vitale. Întrucât jandarmul care coborâse în râpă nu a reușit să găsească telefonul pentru a solicita sprijin, a luat decizia de a pleca spre cea mai apropiată localitate, pentru a găsi ajutoare“, a transmis Centrul de Informare Publică al Jandarmeriei Române.

Căutat de jandarmi și de salvamontiști

În această dimineață, jandarmii montani și salvamontiștii au plecat în căutarea jandarmului. „Deocamdată nu a fost găsit. Jandarmul care îl însoțea a plecat împreună cu jandarmii în căutarea lui. Nu putem folosi dronele și nici elicopterul din cauza vântului puternic“, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite