Târg de adopții de căței și pisici, pentru Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân

0
Publicat:

Un târg de adopții a animalelor fără stăpân va avea loc duminică, 31 martie 2024, de la ora 16.00, în zona centrală a municipiului Târgu Jiu. La 31 martie este serbată Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân.

Târgul de adopții va avea loc duminică, 31 martie, în centrul municipiului Tg. Jiu Foto: Alin Ion
Târgul de adopții va avea loc duminică, 31 martie, în centrul municipiului Tg. Jiu Foto: Alin Ion

Evenimentul este organizat la 31 martie 2024, cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor fără Stăpân, care se sărbătorește în fiecare an la nivel mondial în ziua de 4 aprilie.

Târgul de adopții va avea loc în amfiteatrul din zona centrală a municipiului Târgu Jiu. În același timp se va desfășura și o Campanie de informare despre importanța sterilizării ca metodă eficientă, umană și civilizată pentru reducerea numărului animalelor fără stăpân, despre necesitatea microcipării și despre adopția și abandonarea animalelor.

„În cadrul acestui Târg de Adopții vor avea loc: o prezentare a cățeilor si pisicilor pentru adopție, jocuri si concursuri pentru copii tombolă caritabilă, pictură pe față moment artistic cât și posibilitatea de a dona în vederea achiziționării hranei pentru animalele aflate în adăposturi, iar în schimb, veți primi cadou diverse articole/produse. Alături de organizatori o să fie și partenerii de la Consiliul Elevilor CNTV Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu si fotograf Mihai Marius Hulea“, au transmis organizatorii.

Iubitorii de animale sunt așteptați la târgul de adopții Foto: Pro Animals
Iubitorii de animale sunt așteptați la târgul de adopții Foto: Pro Animals

Cum se va face adopția animalelor

Persoanele care doresc să adopte un câine sau o pisică vor trece printr-un proces de selecție, pentru a se evita situațiile în care animalele vor ajunge din nou în stradă. „Animalele nu sunt adoptate pe loc, din motive de siguranță, ci se vor completa formulare de pre-adopție si va fi o selecție pentru cea mai buna familie potrivit nevoilor cățelului/pisicii. Când totul va fi ok, în câteva zile, animăluțele pot sa plece acasă! Ne rezervăm dreptul de a reprograma acest eveniment în cazul în care vremea nu va fi favorabilă, fapt ce va fi anunțat din timp“, au transmis organizatorii târgului de adopții“, au mai informat organizatorii târgului.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru protecția animalelor „Pro Animals” Târgu-Jiu, Asociația pentru protecția animalelor “K9 Friends” Targu-Jiu, Asociația „Multilingua” Targu-Jiu, Organizația Națională Cercetașii României - Filiala Ecaterina Teodoroiu Târgu Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite