Mărturia unui apropiat al fostului prefect de Gorj Ilie Morega despre arestul la domiciliu. „Nu se va potoli, veți vedea!”

0
Publicat:

În nici două luni, Morega s-a ales cu șapte dosare penale, șase dintre ele fiind pentru conducerea unui vehicul cu permisul retras de polițiști, iar unul pentru agresarea unei jurnaliste. Fostul prefect de Gorj a primit vestea că va fi arestat la domiciliu, fiind internat într-o secție de psihiatrie

Captură VIDEO
Captură VIDEO

Primul dosar penal întocmit pe numele lui Dan Ilie Morega a fost înregistrat pe data 12 februarie, atunci când polițiștii l-au prins conducând pe o stradă din Târgu Jiu, deși i se comunicase că are permisul retras. Măsura fusese luată după ce un medic psihiatru din Târgu Jiu făcuse o adresă către IPJ Gorj și recomandase retragerea permisului de conducere al fostului prefect și deputat de Gorj Dan Ilie Morega, în vârstă de 78 de ani.

După doar șase zile, Morega s-a trezit cu cel de-al doilea dosar penal, de data aceasta polițiștii din Mehedinți fiind cei care l-au prins la volan în localitatea Baia de Aramă.

Au urmat alte trei abateri, iar Dan Ilie Morega a fost pus sub control judiciar. Asta nu l-a împiedicat, însă, să urce din nou la volan și să comită cea de-a șasea infracțiune. A fost momentul în care polițiștii au cerut arestarea preventivă a fostului prefect de Gorj.

„Este trist ce se întâmplă, din ce în ce mai rău”

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis, însă, pe data de 23 martie să îl plaseze pe Dan Ilie Morega în arest la domiciliu. Acesta a primit vestea fiind internat la Târgu Jiu, într-o secție de psihiatrie. A ajuns la spital după ce a agresat o jurnalistă.

Dan Ilie Morega a aflat că în următoarele 30 de zile va purta o brățară electronică de supraveghere.

„Este trist ce se întâmplă. Este din ce în ce mai rău. Omul este bolnav, are nevoie de ajutorul unor specialiști. Nu știu dacă este o soluție arestul la domiciliu. Nu se va potoli, veți vedea! Din contră, sunt convins că starea i se va agrava, pentru că acum el are senzația că toată lumea este împotriva lui, inclusiv propria familie", a declarat un apropiat al lui Dan Ilie Morega.

„La orice pas vede hoți și mafioți”

„Nimeni nu se mai înțelege cu el. Toată viața a fost slobod la gură, dar acum este altceva. Înjură, jignește, este violent. Are senzația că cei apropiați l-au reclamat să i se retragă permisul nu pentru că este periculos să se mai urce la volan, ci pentru că vor să-i ia averea. La orice pas vede hoți și mafioți. Repet, omul are nevoie de ajutor de specialitate", a mai precizat sursa citată.

Medicii din Târgu Jiu nu au hotărât, deocamdată, când îl vor externa pe Dan Ilie Morega. Decizia magistraților din București poate fi atacată în 48 de ore de la pronunțare. 

Hotărârea nu este definitivă, dar este executorie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite