„Societatea este cuprinsă de ură“ - mesajul pascal al stareţului de la Lainci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prea Cuviosul Ioachim Pârvulescu, stareţul mânăstirii Lainici FOTO Alin Ion
Prea Cuviosul Ioachim Pârvulescu, stareţul mânăstirii Lainici FOTO Alin Ion

Prea Cuviosul stareţ al celei mai iubite mănăstiri din Gorj atrage atenţia că societatea este cuprinsă de prea multă ură.

Mănăstirea Lainici din judeţul Gorj s-a impus de multă vreme ca un reper spiritual şi moral pentru românii care doresc să ducă o viaţă echilibrată şi morală. Cu o obşte impresionantă, majoritatea dintre vieţuitori fiind intelectuali, unii dintre ei chiar renumiţi înainte de a îmbrăca haina monahală, obştea de aici s-a impus în conştiinţa românilor ca o puternică autoritate morală. Stareţul Ioachim Pârvulescu, în mesajul pascal transmis la cererea televiziunii România TV Gorj, a subliniat că „societatea românească este cuprinsă de ură“ fapt ce permite foarte mult celui rău să lucreze în viaţa noastră şi să ne facă nefericiţi. 

De aceea mesajul pascal al stareţului este să fie înţelegere şi pace între oameni şi mai multă dragoste şi respect. „Din păcate este foarte multă ură şi duşmănie în familie şi societate“ spune cuviosul Ioachim Pârvulescu.

Mai mult, stareţul ne îndeamnă să fim foarte atenţi la cuvintele pe care le rostim, căci cuvintele pot răni şi distruge la fel de mult ca şi armele. „Clevetirea şi bârfa permanentă distrug relaţiile dintre oameni şi alungă harul divin de la aceştia“ spune stareţul, de aceea îi îndeamnă ca, la acest mare Praznic al Ortodoxiei, să se lepede de tot ceea ce este rău şi distrugător şi să se lumineze cu dragoste şi fapte bune. 

Stareţul Ioachim insistă că şi cuvântul poate fi personificat, poate fi persoană, amintind de părintele Arsenie Boca care spunea că un cuvânt este o fiinţă vie, trimitere clară la prologul Evangheliei după Ioan, care începe chiar cu aceste cuvinte: „La început a fost Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Cuvântul Dumnezeu era. Şi Cuvântul S-a făcut trup şi S-a sălăşluit printre noi...“. Tocmai de aceea, părintele stareţ le atrage atenţia oamenilor să chibzuiască bine la cuvintele pe care le rostesc, căci „când judeci sau bârfeşti pe cineva harul lui Dumnezeu pleacă de la tine“.

Citeşte şi:

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite