Silicon expirat şi soluţie pentru spălarea parbrizului periculoasă în magazinele din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe becuri nu erau trecute elementele de identificare
Pe becuri nu erau trecute elementele de identificare

În această lună, comisarii de la Protecţia Consumatorilor Gorj au efectuat 113 controale în municipiul Târgu-Jiu, Bumbeşti-Jiu, Peştişani, Tismana, Motru şi Slivileşti, fiind depistate nereguli la 77 dintre agenţii economici verificaţi. Valoarea totală a amenzilor acordate este de 125.300 de lei.

Verificarile efectuate în luna noiembrie au scos la iveală faptul că unul dintre comercianţi vindea produse din zahăr şi ciocolată în valoare de 300 de lei în ambalaje pe care nu erau scrise în mod vizibil denumirea şi adresa importatorului. Întreaga marfă a fost oprită temporar de la comercializare, până la remedierea deficienţelor de etichetare.

Nereguli au fost depistate şi la produsele nealimentare. „Ne referim aici la termen de valabilitate expirat, la spumă poliuretanică, la silicon de diferite tipuri, fapt pentru care au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare totală de 600 de lei. Au fost depistate şi produse  periculoase, toxice, lichid de spălare pentru parbrize, constatându-se ambalarea defectuoasă în sensul că acestea nu erau prevăzute cu dispozitiv de închidere rezistent pentru copii, fapt pentru care au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare totală de 180 de lei”, a declarat Michi Daniela-Anca, purtătorul de cuvânt al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj.

Au mai fost găsite în magazinele din Gorj şi becuri cărora le lipseau elementele de identificare sau fără traducere în limba română, fiind oprite temporar de la comercializare produse în valoare totală de 1600 de lei .

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite