Razie în preajma școlilor din Gorj: 44 de elevi depistați de polițiști în timp ce chiuleau de la cursuri

0
Publicat:

44 de elevi de la unitățile de învățământ din județul Gorj au fost depistați de polițiști în timp ce chiuleau de la cursuri, în cadrul unei acțiuni de combatere a absenteismului școlar.

Zeci de elevi au fost depistați în timp ce chiuleau de la cursuri Foto: Poliția Gorj
Zeci de elevi au fost depistați în timp ce chiuleau de la cursuri Foto: Poliția Gorj

Polițiștii gorjeni, în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și Poliției Locale, au organizat o acțiune pe raza județului Gorj, pentru prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon școlar, dar și a victimizării minorilor în incinta unităților de învățământ, precum și în proximitatea acestora. Beneficiari ai acestor activități au fost peste 380 de elevi din unitățile de învățământ din județul Gorj. Principalul risc care derivă din lipsa de la școală a elevului îl reprezintă activitățile pe care adolescentul le face când absentează, respectiv, consum de tutun, alcool sau droguri, precum și implicarea în alte activități infracționale. În cadrul activității, au fost identificați 44 elevi care absentau de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs, dar și respectarea regulamentelor școlare“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Au fost verificate barurile

Polițiștii au verificat barurile, sălile de jocuri de noroc și parcurilor din zonele adiacente unităților de învățământ și a fost monitorizat și modul de acces, respectiv de ieșire a elevilor din unitățile de învățământ.

Căile de acces în școli au fost monitorizate Foto: IPJ Gorj
Căile de acces în școli au fost monitorizate Foto: IPJ Gorj

Scopul acțiunii a fost acela de a preveni absenteismul școlar și victimizarea minorilor, fiind discutate teme privind comportamentul copiilor și tinerilor în școală și în societate, dar și necesitatea participării la orele de curs, astfel încât aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni. La activitate au participat polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, precum și polițiști din cadrul polițiilor municipale, orășenești, secțiilor și posturilor de poliție. Prin desfășurarea unor astfel de activități, polițiștii își doresc să fie alături de elevi, să-i ghideze și să-i învețe cum să fie responsabili în vederea adoptării unei bune conduite în societate. Prevenirea victimizării minorilor, abandonului școlar și absenteismului de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, context în care, astfel de activități se vor desfășura și în perioada următoare“, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite