Rânca, plină de turişti în minivacanţa de 1 Decembrie. Pârtiile de schi se vor deschide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea Rânca din Munţii Parâng va fi plină de turişti în minivacanţa de 1 Decembrie. Sunt şanse mari ca de Ziua Naţională a României să fie deschise şi pârtiile de schi.

Aproximativ 7.000 de turişti sunt aşteptaţi la Rânca în minivacaţa de 1 Decembrie. Camere libere se găsesc cu mare greutate. 

Proprietarii de cabane şi hoteluri sopun că rezervările s-au făcut cu ai ult timp în urmă. „Camere libere nu prea se mai găsesc. Am închiriat amerele cu mai mult timp înaite cu preţuri cuprinse între 70 şi 130 de lei“, a spus Constantin Pănescu, proprietarul unei pensiuni.

Pârtiile de schi s-ar putea deschide pe 1 Decembrie. În prezent, stratul de zăpadă măsoară 15 centimetri, dar ar putea să mai crească pentru că în perioada următoare se anunţă precipitaţii. Mădălina Duludei, reprezentantul firmei care administrează pârtia M1 din centrul staţiuniim a precizat că preţurile vor rămâne la fel ca în anul următor:

„Schiurile vor fi închiriate cu 30 de lei, iar snowboard-ul cu 20. Dacă va continua să ningă, cu siguranţă vom deschide sezonul de schi. Ar putea fi puse în funcţiune şi tunurile de zăpadă”.

Drumarii sunt şi ei pregătiţi să intervină cu şase utilaje de deszăpezire. Carosabilul este curăţat, în prezent, şi se circulă în condiţii normale de iarnă. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite