Profesor de matematică de la o şcoală din Gorj reţinut de poliţie după ce ar fi agresat un elev de 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul de matematică a fost reţinut pentru 24 ore                                            Foto: Adevărul Arhivă
Profesorul de matematică a fost reţinut pentru 24 ore                                            Foto: Adevărul Arhivă

Un profesor de matematică de la Şcoala gimnazială din comuna Scoarţa, judeţul Gorj, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, după ce ar fi agresat un elev.

UPDATE:

Profesorul de matematică de la Scoarţa a fost filmat când îl bătea pe elevul de 14. Cadrul didactic i-a dat mai multe palme.

„ISJ Gorj a fost înştiinţat de către conducerea unitătii şcolare de la Scoarţa cum că un profesor a lovit un elev în timpul orei de curs. Gestul a fost filmat de un alt elev şi filmul a fost trimis la poliţie. Am aflat la scurt timp că profesorul a fost reţinut timp de 24 de ore. Am vizionat si eu filmarea şi m-a revoltat gestul profesorului: nu a fost o palmă, a fost o rafală de palme. Am chemat-o pe doamna director Alina Bobei la sediul ISJ în această dimineaţă şi i-am recomandat să dispună o cercetare disciplinară în cadrul şcolii şi să ne înştiinţeze sancţiunea aplicată“, a spus Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Ştirea iniţială

„La data 2 martie, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti au reţinut, pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuit de săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.

Din cercetări a reieşit faptul că bărbatul, la aceeaşi dată, ar fi exercitat acte de violenţă asupra unui elev, de 14 ani, din Scoarţa, în timpul orelor de curs.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea tuturor împrejurărilor în care ar fi avut loc fapta“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Primar: „Este un copil problemă“

Primarul comunei Scoarţa, Ion Stamatoiu, susţine că elevul care ar fi fost agresat a avut numeroase probleme de conduită, iar profesorul este unul dintre cei mai buni din şcoală: „Am aflat şi eu în această dimineaţă despre evenimentul de la şcoală. Nu este vorba că l-a lovit. L-a luat puţin de urechi. Acel copil a creat numeroase probleme. Are şi probleme la învăţătură, dar şi de comportament. Sesizarea a fost depusă de o rudă de-a băiatului, şi nu părinţii lui.

Este unul dintre cei mai bun profesori de la şcoală. A avut elevi care au mers apoi să studieze la universităţi importante din ţară. Eu cred că va fi sancţionat administrativ“.

Vă recomandăm să citiţi 

Poliţiştii din Târgu Jiu, nevoiţi să se mute din sediu. „Clădirea trebuie eliberată“

Asistat social filmat în timp ce smulge un arbust ornamental de pe o stradă din oraşul Rovinari VIDEO

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite