Proiect la aerodromul Târgu Jiu. Aterizarea de avione ce fac curse charter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista aerodromului din Târgu Jiu ar putea fi extinsă                  Foto: facebook.com/aerodromtargujiu
Pista aerodromului din Târgu Jiu ar putea fi extinsă                  Foto: facebook.com/aerodromtargujiu

Avioane de mici dimensiuni care efectuează curse tip charter ar putea să aterizeze pe un aerodrom aflat lângă municipiul Târgu Jiu, în satul gorjean Barza.

Societatea care administrează aerodromul de lângă Târgu Jiu a pregătit un proiect cu finanţare europeană pentru extinderea pistei şi pentru dotarea corespunzătoare. 

„Sunt convins că nu peste mult timp, aerodromul va putea să primească avioane charter cu 20 de locuri. De exemplu, un grup de turişti sau o delegaţie de oameni de afaceri pot ajunge mult la repede la Târgu Jiu. Este unul dintre proiectele pregătite, care, dacă va fi acceptat, suntem hotărâţi să îl promovăm şi să facem la Barza un aerodrom care să poată primi curse tip charter. Ar însemna o mare deschidere pentru judeţul Gorj“, a spus Dumitru Mărgeloiu, vicepreşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017. 

Acesta deţine un avion cu două locuri cu care efectuează zboruri atât în scop de agrement, dar şi personal sau de afaceri.

Pista aerodromului are o lungime de 1.000 de metri

Pista aerodromului situat în satul gorjean Barza, din comuna Dăneşti, are o lungime de 1.000 de metri, astfel încât permite aterizarea unor avioane de până la şase tone. 

„Pe aerodromul de la Barza pot ateriza avioane de până la 5-6 tone şi care au nevoie de o pistă nu mai lungă de 1.000 de metri“, a precizat Dumitru Mărgeloiu.

Foto: facebook.com/aerodromtargujiu

aerodrom barza Foto

Zilnic aterizează avioane pe aerodromul de la Barza

Aerodromul din satul Barza este folosit aproape zilnic. Omul de afaceri spune că aici au aterizat miniştri şi chiar un prim ministru. 

„Este un aerodrom adevărat, cu pistă, hangare, întreţinere şi posibilităţi de alimentare. Este un aerodrom frecventat aproape zilnic de avioane din ţară. Inclusiv autorităţile vin atunci când au nevoie. Au aterizat pe aerodrom elicoptere cu prim ministru, miniştri. în urmă cu puţin timp, o înaltă faţă bisericească a venit cu un avion. Este un aerodrom viu şi absolut necesar“, arată Dumitru Mărgeloiu, care este un important om de afaceri din Gorj. 

Sursa Dumitru Mărgeloiu

dumitru margeloiu avion aerodrom targu jiu

Aproape zece piloţi în judeţul Gorj 

Gorjenii cu dare de mână au prinsul gustul zborului şi şi-au achiziţionat avioane de mici dimensiuni cu ajutorul cărora pot să ajungă în cel mult două ore în cel mai îndepărtat colţ din ţară.

„Acum sunt la Barza şapte aeronave. Suntem 8-9 piloţi brevetaţi. Este o creştere explozivă faţă de acum doi ani. Dezvoltarea este absolut fulminantă, ir acest trend crescător va continua“, a precizat Mărgeloiu.

Ajunge la Bucureşti într-o oră

Omul de afaceri foloseşte avionul în deplasările mai lungi, pentru că drumurile care fac legătura cu judeţul Gorj au devenit foarte aglomerate. „Atât pentru plăcere, cât li pentru business, zburăm acolo unde este nevoie. Este cea mai rapidă legătură a Gorjului cu restul lumii: de la Târgu Jiu la Bucureşti zborul durează în jur de o oră, până la Cluj Napoca şi Timişoara tot cam atât, iar până la Braşov - cam o oră şi 20 de minute. Cursele mai lungi le fac cu avionul atunci când există un aerodrom în apropiere, iar zborul este mai plăcut. Cu avionul, distanţele se micşorează“, arată acesta. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Drum judeţean în lungime de peste 25 de kilometri, modernizat în totalitate

Zăpadă de o jumătate de metru la Rânca. Lucrătorii de la Drumurile Naţionale au deszăpezit Transalpina | VIDEO

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite