Medic rezident discriminat în Timișoara. Vrea să plece în alt județ, iar motivul este uluitor

0
Publicat:

O tânără din județul Gorj, care activează ca medic rezident în Timișoara, se simte discriminată, pentru că este olteancă, motiv pentru care dorește să se întoarcă acasă, în orașul Târgu Cărbunești.

Medicul rezident Miruna Vișan spune că a fost victima unor discriminări Foto: Facebook
Medicul rezident Miruna Vișan spune că a fost victima unor discriminări Foto: Facebook

Miruna Vișan a povestit, într-o postare pe Facebook, că prima dată a fost discriminată chiar în timpul unui examen:

„Înainte să dau admiterea, mai precis înainte să ni se dea subiectele, un domn (asistent universitar presupun) s-a plimbat prin toată sala să ne verifice cărțile de identitate și să afirme: «Tu ai față să intri. Tu nu ai față să intri».

Ajuns la mine a văzut buletinul de Gorj. M-a întrebat «Craiova nu era mai aproape?» ….și evident a afirmat ca nu o să intru la Medicină. Acest asist. univ. a fost și cel care mi-a corectat lucrarea împreună cu alt asist univ. Rezultatul a fost de 9.18. Nu îi venea să creadă și a mai corectat o data…același rezultat. Și-a cam înghițit limba întrucât era și medie de buget“.

Aceasta spune că nu s-a obișnuit nici acum să trăiască printre bănățeni: „Locuiesc in Timișoara de șapte ani și de atâția ani de zile tot nu m-am obișnuit să stau printre bănățeni. Nu îi bag pe toți în aceeași oală întrucât am întâlnit oameni deosebiți pe parcurs, dar nu le înțeleg frustrarea pe care o au asupra oltenilor“.

Vrea să se întoarcă acasă din cauza discriminărilor

Miruna Vișan relatează că discriminarea a continuat și în timpul facultății: „De-a lungul anilor de facultate am cam înghițit în sec anumite jigniri asupra oltenilor. Inclusiv în anul I, când doamna profesor de psihologie a afirmat că: «Oltenii suferă de logoree. Vorbesc mult și prost». Normal ca ei sunt frustrați… Majoritatea șefilor de catedră, șefilor de secție, directorilor sunt olteni“.

Aceasta a mărturisit că dorește să se întoarcă acasă, din cauza diferențierilor care se fac:

„Suntem toți români, nu ar trebui să mai fie discriminări. Acesta este și motivul pentru care vreau să mă întorc acasă. De ce «Banatul sa fie fruntea» datorita oltenilor!? Hai sa îi lăsam pe ei să se descurce și să vedem cum va ajunge acest oraș fără noi“.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri