Măsuri în Spitalul Târgu-Jiu pentru reducerea consumului la gaze și energia electrică cu 10%

0
Publicat:

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a întocmit un plan de măsuri pentru reducerea consumului la gaze și energia electrică cu cel puțin 10% în perioada sezonului rece.

Spitalul din Târgu Jiu va reduce consumul la energie electrică și gaze cu 10 % Foto: SJU Tg. Jiu
Spitalul din Târgu Jiu va reduce consumul la energie electrică și gaze cu 10 % Foto: SJU Tg. Jiu

„Am întocmit un plan de reducere a consumurilor de energie electrică și gaze naturale. Sunt stabilite 11 puncte, la propunerea directorului tehnic. Sunt sectoare de activitate, cum ar fi serviciile TESA sau dispensarul TBC, unde programul de lucru se termină la ora 4 sau 2, astfel că s-a dispus ca toate aparatele și corpurile de iluminat să fie oprite la ora respectivă. De asemenea, temperatura va fi redusă la locurile de muncă unde nu se desfășoară activitate“, a precizat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Totodată, în spațiile unde se vor mai desfășura activități, temperatura va fi redusă. „Mediul de lucru este stabilit la 23 grade Celsius, iar acolo unde birourile sau secțiile se închis se închid să fie un mediu de 20 grade Celsius“, a mai spus Vienescu.

Temperatura va fi monitorizată

Și temperatura pe secțiile spitalului va fi verificată și se vor monta termostate 

Programul de furnizare a căldurii va fi în funcție de temperatura exterioară. La nivelul secțiilor vor fi achiziționate termostate care vor opri centralele atunci când va ajunge la o anumită temperatură. De asemenea, și în secțiile spitalului, în funcție de temperatură. personalul îi va comunica fochistului de la centrală să oprească funcționarea acesteia“, a menționat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. 

Căldură cu porția în spital

Agentul termic a început să fie furnizat în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu de la începutul lunii trecute, dar după un anumit program.

Nu este un program de furnizare permanentă. Agentul termic este furnizat între orele 21.00 - 24.00 și dimineața, de la 4.00 șa 7.00. Nu au fost nemulțumiri din partea pacienților că este frig în saloane, dar urmărim evoluția vremii ca să vedem dacă este nevoie să mărim acest program de furnizare a căldurii“, a arăta Dumitru Vienescu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite