Cum a vrut să urce un tânăr șofer cu mașina la Rânca - FOTO

0
0
Publicat:

Un șofer în vârstă de 19 ani a vrut să ajungă în zona Rânca, aflată la o altitudine de 1.600 metri, pe Transalpina, cu un autoturism cu cauciucuri de vară, care, în plus, erau foarte uzate.

Circulația în zonă se desfășoară în condiții de carosabil acoperit cu zăpadă 1-2 cm FOTO Facebook
Circulația în zonă se desfășoară în condiții de carosabil acoperit cu zăpadă 1-2 cm FOTO Facebook

Tânărul șofer a fost amendat de polițiști cu 2.900 de lei și s-a ales și cu certificatul de înmatriculare reținut.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au oprit pentru control, un autoturism ce se deplasa pe DN 67 C, din direcția Novaci-stațiunea Rânca. Procedând la verificarea documentelor, aceștia au stabilit că este vorba de un tânăr de 19 ani, din județul Mehedinți.

Controlul polițiștilor nu s-a rezumat doar la verificarea documentelor, ci având în vedere condițiile de iarnă în care se circulă pe respectivul tronson de drum, aceștia au observat că tânărul avea autoturismul dotat cu anvelope de vară, acestea fiind și uzate.

Un șofer a vrut să ajungă la Rânca cu cauciucuri de vară uzate Foto: Poliția Gorj
Un șofer a vrut să ajungă la Rânca cu cauciucuri de vară uzate Foto: Poliția Gorj

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2900 lei, iar ca măsură complementară, a fost reținut certificatul de înmatriculare, potrivit OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice“, au transmis reprezentanții Polișiei Gorj.

Când trebuie echipate mașinile să fie echipate cu anvelope de iarnă

Polițiștii reamintesc conducătorilor auto că pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, autovehiculele trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune și trebuie să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri