Două rute turistice naționale, lansate de Ziua Mondială a Turismului. Este celebrată la 27 septembrie

0
Publicat:

Două rute turistice la nivel național au fost lansate oficial marți, 27 septembrie, la Târgu Jiu, județul Gorj, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Două rute turistice au fost lansate marți, 27 septembrie, la Târgu Jiu Foto: MAT
Două rute turistice au fost lansate marți, 27 septembrie, la Târgu Jiu Foto: MAT

Două localități din județul Gorj, Tismana și Polovragi, sunt incluse în această rută culturală.

„O călătorie pe Ruta Cultural Turistică Națională a Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN) poate fi descrisă ca o adevărată lecție de cultură și presupune un itinerar lung, prin douăzeci de judeţe din România, respectiv: Brașov, Vrancea, Neamţ, Suceava, Buzău, Covasna, Sibiu, Mureș, Harghita, Maramureș, Bistrița, Alba, Cluj, Bihor, Hunedoara, Arad, Gorj, Vălcea, Constanța și Tulcea“, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Antreprenoratului și Turismului.

Proiectul EDEN a fost lansat de Comisia Europeană în anul 2006, urmărind creşterea vizibilităţii destinaţiilor non-tradiţionale, creşterea conştientizării asupra diversităţii şi calităţii ofertei turistice europene, reducerea sezonalităţii, susținerea turismului durabil, crearea de reţele între destinaţii.

Evenimentul lansării a avut loc la Sala Maură din Prefectura Gorj Foto: MAT
Evenimentul lansării a avut loc la Sala Maură din Prefectura Gorj Foto: MAT

A doua parte a evenimentului de la Târgu Jiu a inclus întâlnirea reprezentanților destinațiilor EDEN din România, cu scopul de a facilita dezvoltarea Rețelei EDEN, schimbul de experiențe și bune practici. În perioada 2008-2019 în România au fost desemnate 39 destinații EDEN pentru cele nouă teme ale concursului: turismul și patrimoniul local intangibil, turismul și ariile protejate, turismul acvatic, turismul rural, turismul și regenerarea siturilor fizice, turismul accesibil, turismul și gastronomia locală, turismul cultural tangibil, turismul de sănătate și relaxare“, se mai precizează în comunicatul de presă.

Localitățile distinse cu trofeul de excelență „Mărul de Aur”, incluse într-o rută turistică

A fost lansată, de asemenea, și Ruta Cultural Turistică Națională a destinațiilor turistice din România premiate de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor din Turism (FIJET) cu trofeul de excelență „Mărul de Aur” pentru dezvoltarea și promovarea turismului. Acest trofeu a fost acordat și municipiului Târgu Jiu.

„Prestigiosul trofeu Mărul de Aur este acordat anual de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET), care are membri peste 800 de personalități de pe toate continentele și este comparat adesea cu faimosul premiu Oscar din cinematografie, iar obținerea lui de către Mănăstirile din Bucovina, Rezervația Biosferei Delta Dunării, Mărginimea Sibiului, Municipiul Târgu Jiu și Municipiul Oradea atestă din nou recunoașterea internațională a frumuseții și unicității României, cu plaiurile ei nemuritoare care te invită să le parcurgi“, au transmis reprezentanții Ministerului Antreprenoratului și Turismului. 

Evenimentul a fost organizat de ministerul de resort, alături de Consiliul Județean Gorj, Asociația Profesională Patronală de Turism Gorjul și Asociația „Acasă la Brâncuși”. Cu acest prilej, reprezentanții destinațiilor incluse în cele două rute au primit din partea MAT diplome care atestă, în mod oficial, calitatea lor de membri.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite