A nins abundent în zona Rânca şi pe cel înalt drum din ţară. Lucrătorii de la Drumurile Naţionale au intervenit cu utilajele de deszăpezire VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de deszăăezire au acţionat pe Transalpina                                              Foto: DRDP Craiova
Utilajele de deszăăezire au acţionat pe Transalpina                                              Foto: DRDP Craiova

A nins joi dimineaţă în zona înaltă din zona munţii Parâng şi pe cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, care ajunge la o înălţime de 2.145 de metri.

„În zona înaltă din Munţii Parâng, în special în zona Rânca, precipitaţiile s-au transformat în ninsoare. A nins destul de abundent“, a transmis Cristi Tudor, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova (DRDP) Craiova. 

Lucrătorii de la Drumurile Naţionale au acţionat cu utilajele de deszăpezire. „S-a acţionat într-un timp scurt cu utilaje de deszăpezire. S-a acţionat cu material antiderapant şi cu lamă. S-a încălzit pe parcus şi a început să plouă. Nu au fost probleme de trafic. Nu au fost evenimente înregistrate“, a mai spus reprezentantul DRDP Craiova. 

Recomandări pentru şoferi

Cristi Tudor le recomandă şoferilor să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la condiţiilor meteorologice din zona montană: Facem un nou apel la conducătorii auto care vor să se deplaseze în zonele montane să verifice înainte prognozele meteo pentru a se asigura că nu vor avea surprize, mai ales dacă nu mai au maşinile echipate pentru sezonul rece“. 

Transalpina este unul dintre cele mai apreciate drumuri turistice din România, alături de Transfăgărăşan, Are o lungime de aproximativ 150 de kilometri şi traversează trei judeţe: Gorj, Vâlcea şi Alba. 

Porneşte din localitatea Bengeşti Ciocadia, din Gorj, şi se termină în oraşul Sebeş, din Alba. 

Vă recomandăm să citiţi şi 

Ştefan, olimpic la fizică: „Vreau să rămân în România. Dacă oamenii capabili ar pleca din ţară, atunci ar rămâne aceiaşi oameni care ne conduc“

Pompierii, la adunat de gunoaie în Parcul Naţional Defileul Jiului VIDEO

Târgu-JiuPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite