VIDEO Drumarii au reuşit să străpungă zăpada de pe DJ 714 din Munţii Bucegi. Zeci de turişti merg cu utilajele în faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În zonă sunt trimise numai puţin de opt utilaje pentru a deszăpezi drumul, acestea acţionând de ore bune.
În zonă sunt trimise numai puţin de opt utilaje pentru a deszăpezi drumul, acestea acţionând de ore bune.

Utilajele de la SC LDP, societate aflată în subordinea CJ Dâmboviţa, au reuşit deblocarea Drumului Judeţean 714 afectat de două avalanşe de dimeniuni mici, după mai bine de patru ore de luptă cu nămeţii.

Noi avalanşe s-au produs în Munţii Bucegi şi au blocat circulaţia pe DJ 714 Sanatoriul Moroieni - Peştera, vineri, 25 ianuarie, pe un singur sens. Zeci de turişti au aşteptat atât la baza muntelui, cât şi în zona Zănoaga să se deblocheze drumul. 

Informaţia a fost confirmată şi prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie. În acest moment se circulă în condiţii de iarnă. Drumarii au reuşit să deblocheze drumul pe un sens de mers. DJ 714 este singura cale de acces către zona Padina, având în vedere că DJ 713 Dichiu - Piatra Arsă este închis circulaţiei de către CJ Dâmboviţa tocmai din cauza riscului mare de producere a avalanşelor.

Situaţia este departe de a se fi rezolvat. În zonă mai sunt blocate 20 autovehicule, cu aproximativ 60 persoane, are aşteaptă la intrarea în Lunca Padinii deblocarea completă a drumului. 

Drumarii merg în faţă şi deszăpezesc pentru ca turiştii să ajungă în siguranţă la spatiile de cazare. Turiştii au fost sprijiniţi de jandarmii montani, dar şi de salvamontişti, poliţiştii de la Postul Alpin Padina şi drumarii. 

Mai mulţi turişti au coborat din zona de munte, profitând de faptul că drumul este practicabil până la Moroieni.

În zonă sunt trimise numai puţin de opt utilaje pentru a deszăpezi drumul, acestea acţionând de ore bune. 

Oamenii legii îi anunţă pe cabanierii şi turiştii care se află la acest moment în zona Padina să nu plece la drum din cauza condiţiilor meteo vitrege şi a riscului crescut de avalanşe. Totodată, recomandăm turiştilor, că până la imbunătăţirea condiţiilor meteorologice, să nu îşi pună în pericol viaţa lor, sau a celor dragi. În caz de urgenţă REALĂ, recomandăm folosirea numărului unic de urgenţă 112”, a anunţat IPJ Dâmboviţa.

dj 714 deblocat
dj 714 deblocat


 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite