Spectacolul naturii în Munţii Bucegi, pe drumul Dichiu - Piatra Arsă FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culmea Doamnelor- Valea Obârşiei, Bucegi. FOTO: Hello Dambovita / Ştefan Diaconescu- Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa
Culmea Doamnelor- Valea Obârşiei, Bucegi. FOTO: Hello Dambovita / Ştefan Diaconescu- Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa

Dacă pentru cei mai mulţi dintre români zăpada se lasă aşteptată, la munte iarna este la ea acasă. Multe trasee sunt închise, iar crestele munţilor sunt acoperite cu un strat consistent de zăpadă.

Salvamontiştii dâmboviţeni au surprins imagini superbe cu Munţii Bucegi îmbrăcaţi în straie albe. Cele mai spectaculoase imagini sunt în zona Lacului Bolboci, în platoul Padina, în Culmea Doamnelor - Valea Obârşiei, dar şi pe drumul Dichiu - Piatra Arsă.

Chiar dacă peisajul este unul de vis, turiştii trebuie să dea dovadă de prudenţă şi de responsabilitate atunci când se încumetă să urce pe munte în această perioadă. 

GALERIE FOTO

Vremea se poate schimba radical într-un timp extrem de scurt, aşa că maşina trebuie echipă de iarnă, inclusiv cu lanţuri antiderapante, iar turiştii să fie îmbrăcaţi gros.

Salvamontiştii au şi câteva recomandări privind deplasările în zona montană Peştera-Padina.

Sursa video: Hello Damboviţa / Facebook

VIDEO

„În primul rând, trebuie să evităm aglomeraţiile şi să respectăm toate regulile de siguranţă specifice pentru activităţile montane la care trebuie să adăugăm toate precauţiile legate de COVID-19. Vă rugăm să respectaţi cu stricteţe semnificaţiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare şi reglementare. Nu trebuie să blocăm căile de acces pentru a putea oferi posibilitatea societăţii LDP Dâmboviţa, dar şi echipelor de intervenţie să acţioneze dacă situaţia o impune”, mai spun salvamontiştii. 

VIDEO

Sursa video: Hello Damboviţa / Facebook

Vă recomandăm să mai citiţi:

Intervenţie de peste trei ore a salvamontiştilor din Dâmboviţa pentru salvarea unui turist cu hipotemie VIDEO

Exerciţiu multilplu de salvare realizat de echipa Salvamont Dâmboviţa, în caz de avalanşă

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite