Şoferul care a spulberat fata de 13 ani pe trecerea de pietoni din Târgovişte circulase prin oraş cu peste 120 km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa captură video
Sursa captură video

Gabriela, o minoră în vârstă de doar 13 ani, a fost omorâtă pe trecerea de pietoni de un şofer prea grăbit. Acesta conducea maşina pe Calea Bucureşti, din Târgovişte, cu peste 120 de km/h, potrivit anchetatorilor.

„Şoferul din Târgovişte care a ucis fata de 13 ani şi în urma căreia familia a pornit un real război de stradă cu poliţia conducea cu 125 km/h în localitate, înainte de a ajunge la trecerea de pietoni unde a lovit-o şi a ucis-o pe fetiţă. Era pe frânare când a lovit-o efectiv, având undeva la 70 de km/h”, a transmis avocatul familiei victimei, Adrian Cuculis. 

Aceste valori de viteză apar în raportul de expertiză tehnică, ce a fost depus la dosarul de ucidere din culpă - arată Cuculis.

Familia fetei cere 1 milion de euro despăgubiri, iar avocatul consideră că are toate şansele să primească această compensaţie. „Este foarte posibil să primească această sumă, pentru că avem o practică în sensul acesta şi nu ar fi prima dată când se dau despăgubiri atât de mari. În primul rând, îmi aduc aminte de fata accidentată care a avut o mână amputată. Aici e vorba de un scandal mai mare şi de copilul acesta ucis pe trecerea de pietoni. Practica trebuie să se schimbe, că până la urmă plăteşte firma de asigurări, nu şoferul”, mai spune avocatul Adrian Cuculis. 

În acest dosar, şoferul, aflat în arest la domiciliu, cere strămutarea cauzei la un alt Parchet, cerere ce urmează a fi soluţionată de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Mama şi bunica fetei de 13 ani, care a fost ucisă de un şofer pe o trecere de pietoni din Târgovişte, în urmă cu o lună, au fost reţinute pentru ultraj de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti. Cele două, alături de alte trei persoane, au fost reţinute în urma scandalului izbucnit la înmormântarea fetei. 

Cinci poliţişti de la IPJ Dâmboviţa au fost bătuţi cu pumnii şi cu picioarele pe şoseaua de centură a Târgoviştei, în timp ce cortegiul funerar ducea la groapă trupul neînsufleţit al fetiţei de 13 ani.

Oamenii legii au fost încercuiţi şi bătuţi, fiind nevoie de o intervenţie în forţă a mascaţilor şi a jandarmilor. 

     

În cauză continuă cercetările, în vederea dispunerii măsurilor procedurale prevăzute de lege.

În urma acestor evenimente, MAI a deschis o anchetă internă pentru a verifica dacă oamenii legii şi jandarmii au gestionat corect întreaga manifestare.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Poliţişti bătuţi în stradă. Scandal monstru la înmormântarea fetiţei de 13 ani lovită mortal, pe trecere, de un şofer vitezoman VIDEO

Fată de 13 ani, accidentată mortal pe trecerea de pietoni, în Târgovişte. Şoferul, un tânăr de 22 de ani VIDEO

Microbuz de transport, cu elevi, implicat într-un accident, lângă Târgovişte. Doi morţi şi nouă răniţi VIDEO

VIDEO Accident spectaculos. Şofer cocoţat cu maşina pe o clădire, în Târgovişte

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite