Semimaraton la Târgovişte, cu participare internaţională. Un irakian şi un  japonez aleargă în competiţia de 21 de km

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un japonez şi un irakian vor alerga la semimaratonul de 21 de km care va avea loc astăzi de la Târgovişte. Peste 700 de persoane s-au înscris la competiţia care va începe la ora 10.00. Startul se va da de pe platoul Prefecturii din oraş.

Vor fi 6 categorii de vârstă: de la sub 15 ani până la 60+ (cei mai vârstnici au 85 şi 83 de ani), dar şi persoane cu disabilităţi. De asemenea, există patru probe: 2,5 km, 5 km, 10 km si 21 km.

semimaratontgv

Accentul nu este pus pe competiţie şi performanţe sportive ci pe participare şi crearea contextului favorabil adoptării obiceiului de a face mişcare, spune preşedintele Asociaţiei Respiro, Tiberiu Georgescu, organizatorul competiţiei. 

"Dorim să promovăm o cultură a mişcării, nu ne adresăm celor pasionaţi de sport, de miscare, ci acelora care nu fac mişcare pentru sănătate. Credem că multe dintre bolile civilizaţiei pot fi prevenite printr-un stil de viaţă sănătos, din care mişcarea este parte integrantă, combinată cu o alimentaţie corespunzătoare, şi alte lucruri. De aceea, invitaţia o adresăm celor care s-au gândit că mişcarea, sportul nu e pentru ei, să vină duminică la marea noastră sărbătoare a vieţii, a mişcării şi să se încarce cu energia celor care au descoperit că prin mişcare devi mai puternic, mai sănătos", a adăugat preşedintele Asociaţiei Respiro.

Numărul celor premiaţi pe locurile I - II - III este de 126 şi vor fi premiate şi persoanele cu disabilităţi cu alte premii speciale. În total au fost pregătite 144 cupe.

De asemenea, va avea loc şi o tombola, la care peste 70 persoane vor primi unul dintre darurile oferite de sponsorii noştri prin tragere la sorţi. 

Premiul cel mare o tabletă samsung A6, abonamente la sală de fitness, cărţi, vouchere de la -cofetărie, restaurant, service auto.

Program: ora 9:25 -9:40 festivitatea de deschidere. Ora 10:00 STARTUL.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgovişte.

semimaratontgv

”Va fi un eveniment deosebit, Semimaratonul de la Târgovişte, ca şi prima ediţie, nu pune neapărat accent pe competiţia în sine, ci vrem să încurajăm un stil de viaţă sănătos, vrem să încurajăm mişcarea, vrem să încurajăm buna dispoziţie. Această a doua ediţie va fi una absolut deosebită, avem în jur de 700 de participanti, din foarte multe zone din România, municipiul Bucureşti, Târgovişte. Dincolo de evenimentul în sine, eu cred că este o propagandă extraordinară pentru municipiul Târgovişte, pentru reperele culturale, istorice, pe care le oferim în acest moment”, a declarat primarul Cristian Stan.

Startul competiţiei va fi dat la ora 10:00 pe Platoul Prefecturii şi va urma traseul: Platoul Prefecturii- Bdul Libertăţii- Parcul Chindia (Aleea Coconilor cu o tură de lac)- Calea Domnească- Str. Lt. Pârvan Popescu- (la Liceul Petreu Cercel)- Calea Câmpulung- Str. Doctor Marinoiu- Str. Plutonier Diţescu Stan- Str. Stelea- Bdul. Libertăţii- Sosire în Piaţa Tricolorului.

Reuşita primei ediţii la care au participat peste 500 de alergători a creat premisele pentru un nou start la cele patru probe (2,5; 5;10;21 Km).

image

Obiective:

1. Formarea obiceiului de a alerga de cel puţin trei ori pe săptămână, ca parte a stilului de viaţă sănătos

2. Cultura mişcării să fie adoptată de toate categoriile de vârstă

3. Promovarea voluntariatului.

4. Înscrierea Municipiului Târgovişte pe harta localităţilor în care se organizează semimaratoane.

RETRICŢII DE CIRCULAŢIE

Astăzi, în intervalul 9.00 – 13.30, cu prilejul semimaratonului organizat de Asociaţia Respiro, Poliţia Locală Târgovişte, prin Serviciul Circulaţie, vă informează că traficul rutier va fi închis pe traseul: Piaţa Tricolorului – Bulevardul Libertăţii – strada Calea Domnească - strada Aleea Coconilor – Parcul Chindia – strada Calea Domnească – strada Lt. Pârvan Popescu (Liceul Petru Cercel) – strada Calea Câmpulung – strada Dr. Marinoiu – strada Alexandru Ioan Cuza – strada Plutonier Diţescu Stan – strada Stelea – Bulevardul Libertăţii – Piaţa Tricolorului, precizează Poliţia Locală Târgovişte. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite