Recomandările poliţiştilor pentru evitarea accidentelor pe ploaie şi pe ninsoare puternică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
polei masina

În timp ce în unele judeţe din ţară şoferii se luptă cu fenomenul de „ploaie îngheţată”, fapt care a transformat străzile în patinoare, în alte părţi, inundaţiile le dau mari bătăi de cap localnicilor.

Meteorologii au actualizat, duminică, prognoza pentru zilele următoare şi au emis o informare de precipitaţii, vânt şi polei, până marţi dimineaţă. 

În Banat, nord-vestul Olteniei şi pe arii restrânse în Crişana şi Transilvania este cod galben de ninsori însemnate cantitativ, mai ales în zona montană. De asemenea, este cod galben de polei în Bucureşti şi în opt judeţe.

Potrivit ANM, până marţi, la ora 10.00, temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, local moderate cantitativ.  

    

Potrivit meteorologilor, vor fi perioade, îndeosebi pe parcursul zilei de luni (27 decembrie), în care vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale ce vor depăşi 60…70 km/h spulberând zăpada. 

De asemenea, ANM a emis avertizare cod galben de ploi şi ninsori însemnate cantitativ, în intervalul 26 decembrie, ora 12:00 – 27 decembrie, ora 12:00.  

harta anmh

În plus, este cod galben de polei în judeţele Brăila, Ialomiţa, Tulcea, Ilfov şi în zona municipiului Bucureşti, precum şi în zonele joase de relief ale judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău. Temporar, vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie şi local se va depune polei. 

Recomandările poliţiştilor

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române le-a transmis şoferilor mai multe recomandări.

Şoferii nu trebuie să „plece la drum fără a avea vehiculul echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarn, să circule cu prudenţă sporită, pentru a putea evita obstacolele, să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare între autovehicule, să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere şi să utilizeze în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic.

De asemenea, în condiţiile unui carosabil alunecos, şoferii sunt rugaţi să evite pe cât posibil manevra depăşirii.

Vă recomandăm să mai citiţi:

În blugi şi adidaşi, prin troiene şi viscol. Turişti inconştienţi voiau să ajungă pe vârful Toaca din Ceahlău

Şofer din Belarus, beat la volanul unui TIR. Cum a fost oprit pe DN 79 | VIDEO

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite