Încep exproprierile pentru lărgirea la patru benzi a DN 7 Bâldana – Titu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a demarat procedura de expropriere în vederea lărgirii la patru benzi a DN 7 Bâldana – Titu, pe o porţiune de 22 de kilometri, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

"Sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al acestei lucrări sunt se ridică la circa 1,2 milioane lei şi sunt alocate de la bugetul de stat, prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), pentru Departamentul pentru proiecte de infrastructură şi investiţii străine. Procedurile de expropriere se pot desfăşura în următoarele două luni şi, paralel, cu această procedură se va trece şi la achiziţiile publice pentru contractul de lucrări", a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa. 

În octombrie ar putea începe lucrările

"Practic, suntem în linie dreaptă şi eu cred că, dacă nu vom avea contestaţii, undeva la sfârşitul lunii octombrie, procedura de achiziţie publică poate fi finalizată şi lucrarea poate începe. Ceea ce trebuie să facem noi este să urmărim derularea în termenul cel mai scurt a procedurii de achiziţie publică şi apoi, în bugetul anului viitor, să avem o sumă cât mai consistentă pentru execuţia de lucrări pe acest tronson de drum naţional, care va asigura dezvoltarea zonei de sud a judeţului Dâmboviţa", a spus preşedintele CJ.

Ţuţuianu a mai spus că experţi a Companiei Naţionale de Drumuri au fost în judeţ, la discuţii cu primarii din localităţile aflate pe traseul drumului naţional Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia, respectiv Tărtăşeşti, Conţeşti, Răcari, Braniştea, Nucet, Cornăţelu, Târgovişte, Ulmi, Comişani şi Văcăreşti. 

Valoarea estimată fără TVA a acestei lucrǎri este de  208.671.273 lei. Proiectul va fi finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională din cadrul P.O.S.T. şi din Bugetul de stat.

Încă o dovadă concretă a Guvernul Ponta cǎ îşi onoreazǎ promisiunile şi se tine de cuvânt. Urmărim pas cu pas această investiţie. Este prevăzut ca procedura de adjudecare să înceapă în data de 6 august. Până atunci sperăm să se deruleze partea legală, hotărârea de guvern privind exproprierile pe coridorul acestei investiţii pentru N 7 Bâldana - Titu”, a declarat deputatul Ionuţ Săvoiu.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite