Premieră, la Târgovişte. Lifturile din blocurile reabilitate, vor fi înlocuite pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
reabilitare bloc tgv

Primăria Târgovişte derulează, în aceste aceste zile, ample lucrări de reabilitare termică a blocurilor, pe bani europeni. Lucrările au în vedere şi schimbarea lifturi, vechi de zeci de ani.

Lucrările au loc în blocurile nr. 40 si nr. 64 de pe bulevardul Unirii. Numai în cadrul proiectelor care se derulează acum vor fi înlocuite 11 lifturi.

Administraţia locală târgovişteană are în derulare 2 investiţii majore pentru reabilitarea termică, din fonduri europene, a blocurilor de locuinţe din municipiul Târgovişte, respectiv:

-„Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte 

- Pachet I.1”, pentru 6 componente, respectiv blocurile D1, D2, D3, D4, 5A, 5B, investitie in valoare totala de 7.288.477,82 lei;

-„Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte 

- Pachet I.2”, pentru 8 componente, respectiv blocurile F1, F2, 12 ICMD, 40 (scarile A si B), 54, 57 (scarile A si B), 64 (scarile A si B) si blocul K., investitie in valoare totala de 15.618.158,59 lei.

reabilitare bloc tgv

„Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe si vizează izolarea termică a faţadei (parte opacă si parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planşeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat şi a circuitelor electrice aferente parţilor comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperişului tip terasă, a trotuarelor de protecţie, repararea sau înlocuirea instalaţiei de distribuţie a apei reci si a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparaţii si consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilitati etc”, a precizat primarul Cristian Stan.

Sumele datorate de către proprietarii locuinţelor vor fi eşalonate pe 10 ani şi sunt cuprinse între 3,5% si 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcţie de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie vor plăti numai 3,5%) şi vor fi achitate numai după recepţia finală.

reabilitare bloc tgv
reabilitare bloc tgv
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite