„Nume greu” invitat la Târgoviște. Stadionul „Eugen Popescu” ar putea găzdui meciurile echipei Dinamo de „acasă”

0
Publicat:

După ce a fost vehiculat numele echipei FCSB, care ia în calcul să dispute anumite partide din următorul sezon pe arena celor de la Chindia Târgoviște, acum se vorbește despre Dinamo București, proaspă promovată în Liga I.

Stadion Chindiei - Eugen Popescu, recent reabilitat. FOTO Cristian Stan

Dinamo București ar lua și ea în calcul să dispute partidele din Superligă pe Stadionul Eugen Popescu din Târgoviște. Pentru facilitarea acestei mișcări ar fi intervenit un om de afaceri local care are conexiuni cu actualii patroni de la Dinamo.

Prima opțiune pntru Dinamo este Stadionul Arcul de Triumf „București”.

În cazul în care FCSB nu va intra în Ghencea nici pentru meciul cu Dinamo, varianta la care va apela este cea a stadionului din Târgoviște, trecut pe lista cu arenele pe care intenționează să le folosească stagiunea viitoarea.

Pentru rămânerea în București, o variantă mai era stadionul de la Arcul de Triumf, însă a căzut pentru că pe noua arenă nu se poate monta deocamdată sistemul VAR.

Cum Arena Națională va fi blocată toată luna iulie din cauza concertelor, Gigi Becali, patronul FCSB, a luat decizia să joace meciurile considerate „acasă” de la începutul sezonului viitor, inclusiv primele tururi din Conference League, la Târgoviște, pe noua arenă „Eugen Popescu”.

Potrivit gsp.ro, Becali ar fi făcut demersurile pentru a evolua pe teren propriu la Târgoviște, la 80 de kilometri distanță de București: „Noi am făcut cerere să jucăm la Târgoviște, ce să facem? Dacă avem un primar «tralalache» (n.r. - referire jignitoare la Nicușor Dan)... Doamne, iartă-mă!, dar așa ceva numai în România se putea întâmpla. Dacă îl pui pe «tralalache» primar, el face concerte

Stadionul Eugen Popescu are o capacitate de aproximativ 8.400 de locuri. Este vorba de o investiție de 15 milioane de euro, fonduri de la bugetul local și a fost inaugurat pe 19 mai 2023, la partida Chindia - FC Voluntari 2-2.

Locuri parcare: 350+14 pentru dizabilități spectatori

Masa presei: 48 locuri

Tribuna VIP: 86 locuri (acces și cu liftul)

Nocturna: 1.800 lucși

Media: sala conferință presă cu 30 locuri, spațiu lucru media cu 20 posturi, 8 posturi comentatori radio tv, Supraveghere video obiectiv cu 134 camere, 4.000 locuri acoperite in tribuna I.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite