Mesajul ÎPS Nifon despre tragedia de la Crevedia: „Apreciem intervenția eroică și necesară a pompierilor”

0
Publicat:

ÎPS Nifon, arhiepiscop și mitropolit al Târgoviștei, a transmis un mesaj după exploziile devastatoare de la Crevedia, în care o persoană și-a pierdut viața, iar alte 57 au fost arse.

ÎPS Nifon
ÎPS Nifon

„Am aflat cu mâhnire de exploziile de la stația GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, tragedie ce a produs numeroase victime, mai ales din rândul pompierilor salvatori, o persoană pierzându-și chiar viața. Aceste tragice incidente au afectat puternic comunitatea noastră locală și au provocat multă suferință.

Suntem alături de toți cei afectați de explozii și de familiile lor, fiind gata de a contribui la sprijinirea și la ajutorarea lor. De asemenea, apreciem, cu deosebită recunoștință, intervenția eroică și necesară a pompierilor, precum și buna implicare a autorităților responsabile de gestionarea acestei situații.

Dumnezeu este alături de noi, fiind Cel ce ne iubește și pășește cu fiecare ființă umană, de-a lungul vieții, cu multă iubire și bunătate, în același timp, El este întotdeauna Cel ce ne susține, mai ales în necazuri și în încercări. De aceea, Îl rugăm să dăruiască grabnică vindecare tuturor celor răniți și mângâiere familiilor celor afectați de acest nefericit accident”, a transmis ÎPS Nifon.

Bilanțul exploziei de la stația GPL arată astfel: 58 de victime, în total, din care opt victime după prima explozie (o persoană decedată în urma unui infarct, fără arsuri și șapte persoane rănite - trei cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, patru cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală) și alte 50 de victime în urma celei de-a doua explozii, dintre care trei persoane rănite transportate la UPU Târgoviște și 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.

Urmare acestui eveniment, a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgență a transferului pacienților puternic afectați, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arși.

Rafila: „Așteptăm în cursul acestei dimineți un raport mai amănunțit”

Astfel, primii pacienți vor fi transferați cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN, la o unitate sanitară din Bruxelles, urmând ca pe parcursul zilei să se realizeze și altele, în vederea efectuării intervențiilor medicale de specialitate.

Vorbim de 58 de victime în total, 54 la spital, cei mai mulți, 48 - pompieri și jandarmi. Pacienții sunt în spitale în momentul de față. Patru sunt transferați, doi în Belgia, doi la Milano. Dacă vă mai fi nevoie, vom transfera pacienții în Germania, care are 13 locuri disponibile. Din totalul de pacienți, zece sunt intubați, stabilizați. Așteptăm în cursul acestei dimineți un raport mai amănunțit”, a precizat, la Antena 3, Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite