Jandarmii montani, alertaţi de un turist care şi-a fracturat tibia pe un traseu din Cheile Zănoagei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul accidentat a fost condus de către salvamontişti la spitalul Pucioasa. FOTO: IJJ Dâmboviţa
Bărbatul accidentat a fost condus de către salvamontişti la spitalul Pucioasa. FOTO: IJJ Dâmboviţa

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga şi salvamontiştii au fost alertaţi de un turist care şi-a fracturat tibia după ce a alunecat pe munte.

Turistul în vârstă de 51 de ani, din Bucureşti, s-a aventurat, luni, pe un traseu montan din Munţii Bucegi.

„Bărbatul se afla într-o drumeţie împreună cu soţia pe traseul montan Cheile Zănoagei – Scropoasa – Dobreşti. La un moment dat, din cauza neatenţiei a alunecat şi s-a accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa. Ajunşi la faţa locului, jandarmii montani şi salvamontiştii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece acesta prezenta o rană deschisă în zona tibiei”, se arată într-un comunicat al Jadarmeriei Dâmboviţa.

Bărbatul accidentat a fost condus de către salvamontişti la spitalul Pucioasa pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Turiştii aflaţi în dificultate în munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Turist accidentat la Peştera, transportat cu targa 700 de metri

VIDEO Un turist din Bucureşti şi-a găsit sfârşitul în Munţii Bucegi. Căldura, dar şi traseul dificil pe care şi l-a ales i-au fost fatale

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite