Fumatul pasiv de canabis, pozitiv la drugtest. Medic: „Este posibil să iasă așa și la probele de sânge. Părăsiți incinta!“

0
Publicat:

Fumatul pasiv de tutun este considerat fumat în toată regula de către medici, iar fumatul de canabis nu face excepție. Specialiștii atrag atenția că dacă stai mai mult într-un loc în care se fumează canabis și inhalezi aerul poluat, e posibil ca și drugtest-ul tău sa fie pozitiv.

Tigari canabis. FOTO unsplash
Tigari canabis. FOTO unsplash

Atunci când la o petrecere, într-o incintă se fumează canabis, specialiștii ne recomandă să părăsim locația respectivă pentru că ne putem deveni pozitivi la testele pentru droguri.

Este posibil să ne pozitivăm nu numai la testele de drugtest, dar e posibil să ne pozitivăm și la probele de sânge, pentru că e vorba de fumatul pasiv. Îi vedem și în Bucureșt și în alte orașe, prin cartiere, pe puștanii care se întâlnesc și fumează în mașină. Poate nu fumează toți, dar fiind habitatul atât de mic și fumatul pasiv contează. Aici e problema și dacă stai suficient timp acolo te pozitivezi. E complicat de spus cât timp, pentu că una e să fumeze doi, alta e să fumeze cinci lângă tine. Fumatul pasiv de tutun se consideră fumat, la fel și cel de cabanis”, spune dr. Cristian Paparău, medic legist.

dr. Cristian Paparău, medic legist. FOTO Facebook
dr. Cristian Paparău, medic legist. FOTO Facebook

Mirosul de canabis este asemănător unui miros de iarbă, de fân ars, pregnant, puternic.

„La o terasă, dacă cineva fumează canabis, îl percepi, e imposbil să nu îl simți. E altceva decât tutunul. Când simțim miros de genul acesta, ar trebui să ne îndepărtăm, dacă suntem într-o incintă închisă. La o terasă în aer liber nu este nicio problemă și nu vom modifica niciun test. Vorbim de petreceri private, cluburi închise etc”, mai spune medicul.

Acesta mai spune că trebuie să fim atenți la ce medicamente folosim, pentru că multe dintre ele ne pot scoate pozitivi la un control.

Medicamente precum oxicodonă (oxidolor), care este un opiaceu sintetic, spre deosebire de morfină, ne pozitivează. Sunt multe antitusive precum Codeină, Tusocalm, care pozitivează un drugtest. Pe prospectul acestor medicamente scrie vag aceste informații. Sunt sportivi tineri cu vreo durere de spate și le dă cineva un astfel de medicament, se duc la o competiție și acolo se constată că s-au dopat”, explică legistul.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite